FedEx-sluttspillet//

Hovland i toppen da Glover avgjorde i omspill

Viktor Hovlands langspurt mot toppen av ledertavlen holdt nesten helt inn. Men til slutt var det en 43-åring som kunne juble for nok en overraskende seier.

Underveis i langspurten var Hovland helt oppe på tredjeplass, men det holdt ikke helt inn. Lucas Glover tok overraskende sin andre seier på to uker.
Publisert Sist oppdatert

Siden fredag hadde Viktor Hovland sakte, men sikkert spist seg inn på teten i St. Jude Championship med 64-65 runder. Pilen pekte bare én vei for nordmannen denne helgen i Tennessee, og det så det ut til å gjøre søndag også.

For til tross for halvannen times væropphold i starten av Hovlands avslutningsrunde leverte han tre birdier på de fem første hullene. Plutselig var han på delt tredjeplass - bare tre slag bak Lucas Glover som ledet an.

Det var særlig chip-in birdien på det femte hullet som viste at nordmannen var i flytsonen og hadde stilt inn siktet på lederne.

Snudde på siste ni

Dessverre varer ikke gode ting for evig. Selv om søndagens første bogey på det sjette hullet ble raskt nullet ut med en ny birdie på det syvende, stilnet Hovland på de siste ni.

Innspillet på hull 10 fant greenbunkeren, og da han ikke klarte å redde par-en, kom det nok en firkant på scorekortet. Det ble ikke enklere på de siste åtte hullene, spesielt ikke med en kald putter.

På de syv neste hullene hadde han hele seks birdieputter, men dessverre gikk ingen av dem i. Det utspiller seg på statistikken for på fjerderunden av St. Jude Championship tapte han 1,58 slag i forhold til resten av feltet på greenene.

Til tross for den kalde putteren var Ekeberg-mannen fremdeles helt oppe på delt sjetteplass før han kom til denne ukens nemesis-hull. For på det attende hullet hadde Hovland to ganger tidligere gått i vannet på utslaget. Søndag gjorde han det igjen.

Selv med bogey på det siste hullet har Hovland fortsatt sjanse. Han beholder syvende plassen i FedExCup-sluttspillet.

Dermed kom det nok en bogey på scorekortet, og han falt ned til en delt 13. plass.

På FedExCup-rankingen beholder han riktignok syvendeplassen sin. Med den har han gode forutsetninger i de to neste turneringene - BMW Championship og Tour Championship.

Ny vår for Glover

Turneringsseieren i St. Jude Championship gikk til en mann som har gått under radaren i mange år.

43 år gamle Lucas Glover har vært på PGA-touren siden 2004, men bortsett fra en overraskende U.S. Open-seier i 2009, har han sjeldent vært helt opp i toppen. Mellom 2004 og 2021 har han faktisk bare vunnet fire turneringer på det øverste nivået i golf.

Det har virkelig endret seg de siste ukene. For to uker siden var han utenfor topp-100 plassene i FedExCup-rankingen, og skulle i utgangspunktet ikke spillet i sluttspillet. Men med forrige ukes seier i Wyndham Championship (hans andre seier på 12 år journ.anm.), fikk han startplass i Tennessee.

Det måtte omspill til, men Lucas Glover kan nok en gang juble for seier på PGA-touren.

At han skulle vinne den første sluttspillsturneringen var det enda færre som trodde. Med fire runder på 66-64-66-69 ledet han store deler av uken, men fikk besøk av Patrick Cantlay helt på slutten av søndagen. De to måtte ut igjen på hull 18 for å avgjøre det hele i omspill.

Cantlay gjorde som Hovland gjorde tre av fire runder, fant vannet på utslaget, og da kunne 43 år gamle Glover sikre seieren med en enkel par.

Det er første gang i hele sin karriere hvor han vunnet to turneringer i en og samme sesong. Nå er han helt oppe på 4. plass på sammenlagtlisten.

Her er resultatene

Her er FedExCup-rankingen

Powered by Labrador CMS