KNUSTE SCHEFFLER////

Hovland om øyeblikket: – Tror han ble litt sjokkert

Sammen med Discovery har Viktor Hovland gjenopplevd de største øyeblikkene fra den elleville 2023-sesongen.

Se videoen med Viktor Hovland lenger ned i artikkelen.
Se videoen med Viktor Hovland lenger ned i artikkelen.
Publisert Sist oppdatert

«Jeg har lyst til å skrike ut det groveste jeg har!» ropte Per Haugsrud mens ekspertkommentator Henrik Bjørnstad slet med å finne ord.

Sekunder tidligere hadde Viktor Hovland plassert sin spesiallagde Ping-putter ned på greenen og satt ballen i bevegelse mot hullet. Det endte med banerekord på 61 slag, seier i BMW Championship og en påfølgende sammenlagtseier i FedEx-cupen på East Lake. 

Øyeblikket har brent seg fast hos de fleste av oss. Også hos hovedpersonen selv. For like etter treputtet Scottie Scheffler det 17. hullet. 

«Verdens beste Viktor»

– Da han bomma den putten på hull 17, ble jeg litt overrasket, innrømmer Hovland i et større intervju med Discovery. Programmet har fått navnet «Verdens beste Viktor» og slippes først på Discovery+ fredag.

– Han (Scheffler) var på tee på 17 da jeg var på greenen på hull 18. Det ble mye jubel der da jeg senket min putt. Og da skjønte jo han at han var ett slag bak og måtte gjøre en birdie, mimrer årets FedEx-vinner.

Hovland smiler godt når han ser igjen bildene sammen med Carsten Skjelbreid og Marius Thorp i Discovery. For der og da forventet han at Scheffler satte den putten.

På TV Norge søndag

– Han er verdensener. Han er «clutch» liksom. Så det kan han fint gjøre. Men jeg tror han ble litt sjokkert over at jeg hadde så mange birdies. Jeg tror at han trodde at han skulle vinne turneringen. At han ikke trengte å gjøre noe spektakulært på de siste hullene. 

– Da jeg gjorde de to siste birdiene på hull 17 og 18, tror jeg lufta gikk ut av ballongen for ham, sier Viktor Hovland.

«Verdens beste Viktor» sendes på TV Norge søndag kl 17.00, men er tilgjengelig på Discovery+ fra og med fredag. Kavalkaden tar for seg de tre seirene i Memorial, BMW Championship og Tour Championship.

Powered by Labrador CMS