PGA Championship//

Hovland reddet seg inn med birdieshow

Da scorekortet viste to bogeyer etter tre hull så det mørkt ut. Men så snudde det hele for Viktor Hovland.

Med tre birdier på rad reddet Hovland seg mesterlig inn etter en fryktelig start.
Publisert

Starten på årets PGA Championship ble ikke den aller beste for Viktor Hovland. Først ble hele turneringen utsatt noen timer på grunn av frost, og da spillet først kom i gang var det lite som gikk nordmannens vei de første tre hullene. Første utslag gikk i tjukkroughen og på den tredje greenen ble tre-putt.

Men så snudde det. På de neste tre hullene kom det tre raske sirkler på scorekortet, og dermed var de første bogeyene både nullet ut og forsvunnet fra verden.

Det var særlig birdien på hull 15 (Hovland startet på hull 10 journ.anm.) som imponerte.

Ryddig siste ni

Etter den strålende birdierekken roet det seg litt for nordmannen. De resterende tre hullene på første ni kom det tre par. På siste ni kom det ytterligere to birdier, samt én bogey, som sørget for at Hovland kunne skrive under på et solid scorekort som viste 68 slag.

Han er to under par (–2) etter første runden av årets tredje major-turnering. I skrivende stund gir det en delt 5. plass.

På grunn av frostutsettelsen tidligere torsdag er det ikke mange som har fullført rundene sine, men store navn som Rory McIlroy, Collin Morikawa, Justin Thomas og Jon Rahm er ferdigspilte og er bak Hovland på ledertavlen.

Fredag fortsetter Hovland PGA Championship klokken 19.47 norsk tid (13.47 lokal tid) sammen med spillepartnerne Jordan Spieth og Shane Lowry.

NB! Du kan følge PGA Championship direkte på Viaplay, som sender featured groups fra kl 14.10 fredag. Hovedsendingen med Joakim Mikkelsen og Espen Kofstad i kommentorboden begynner klokken 19.00.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS