AT&T Pebble Beach Pro-Am//

Hovland satte fart - så ble turneringen suspendert

Viktor Hovland var i ferd med å bruke «moving day» svært godt. Men så kom vinden og ødela for nordmannen.

Det ble bare 9 - og et kvart - hull for Viktor Hovland på Pebble Beach lørdag. Det åpner mulighetene til å fokusere på et annet mål for helgen.
Publisert Sist oppdatert

Han var i siget. En eagle på hull to og en birdie på hull tre sørget for at Hovland raskt klatret opp innenfor topp-ti plasseringene. En liten bogey på det femte hullet ødela noe for Ekeberg-mannen, men det var ingenting i forhold til resten av konkurrentene, for de falt som fluer.

Da vinden begynte å ta fart ytterst på klippene over Stillehavet ble det vanskelig å spille golf. Matt Fitzpatrick, den eneste i feltet som er rangert høyere enn Hovland på verdensrankingen denne uken, gikk åtte over par på fem hull. Jordan Spieth gikk bogey-dobbeltbogey på hull åtte og ni, og meldte seg dermed av tetkampen.

Mens Hovland holdt seg på par. Med redning etter redning holdt nordmannen grepet om topp-ti plasseringen. I skrivende stund er han på delt 6. plass, fire slag bak overraskelsen Peter Malnati.

På det tiende la Hovland utslaget midt i fairway, men da han var på vei til ballen gikk alarmen over alle tre banene turneringen spilles på denne helgen.

«Spillet blir midlertidig suspendert på grunn av vær og vind», var beskjeden fra turneringskomiteen like over klokken 21 lørdag kveld.

Over to og en halv time senere ble det annonsert at alt spill lørdag blir utsatt. Tredjerunden fortsetter klokken 17.00 søndag ettermiddag norsk tid.

Har to mål for helgen

Spillutsettelsen åpner dog muligheten for Hovland å fokusere på sitt andre mål for helgen. Nemlig anskaffe seg et «gullkort» hos den meksikanske fast food-giganten Chipotle. Det sier han ifølge en Instagram-post publisert av PGA-touren.

Kjeden som er kjent for å lage massive og skreddesydde burritoer på «samlebånd» er svært populære flere steder i verden. Enn så lenge har ikke den Mexico-inspirerte kjeden kommet til Norge, selv om det har dukket noen «varianter» her hjemme hos oss.

De siste dagene har nordmannen spilt sammen med konsernsjefen i Chipotle, Brian Niccol, med mål om skaffe seg dette «gullkortet». Det hadde i så fall betydd gratis burrito i et helt år for den sultne nordmannen.

Så for vi se om Hovland klarer å slå to fluer i én smekk det neste døgnet; første proffseier på Pebble Beach og gratis burrito i ett år.

Hovland spiller videre på sin tredjerunde klokken 08.00 lokal tid søndag (klokken 17.00 norsk tid). Turneringen avgjøres mandag da det ikke er nok tid til å gjennomføre både tredje- og fjerderunden søndag.

Sendingen fortsetter altså klokken 17.00 på Eurosport/Discovery+. Da skal endelig Hovland få anledning til å slå inn på det tiende hullet - 19 timer etter han slo ut fra tee.

Her er ledertavlen fra AT&T Pebble Beach Pro-Am

Powered by Labrador CMS