WGC DELL MATCHPLAY//

Hovland slet på greenene – tapte åpningsmatchen

Viktor Hovland tapte 3&1 mot veteranen Matt Kuchar da WGC Dell Matchplay åpnet onsdag.

Det var på greenene det sviktet for Viktor Hovland onsdag.
Publisert

Nordmannen kom skjevt ut fra start, og klarte aldri å hente seg ordentlig inn igjen da WGC Dell Matchplay startet i Austin onsdag.

For etter flere oppløftende resultater og positivt spill de siste ukene stemte det ikke for Hovland da han åpnet den prestisjetunge matchspill-turneringen mot Matt Kuchar.

Den amerikanske veteranen vant til slutt 3&1, i en match han hadde grepet på fra start til slutt.

Tre ned etter tre

I matchspill spiller man jo om hvert hull. Spillerne vinner hullet ved å ha en lavere score, bruke færre slag, enn motstanderen. Og Hovland fikk den verst tenkelige starten da han tapte de tre første hullene.

Riktignok skulle 25-åringen hente seg pent inn igjen. Allerede på det 10. hullet var Ekebergs store sønn tilbake der han startet – all square – etter å ha vunnet tilbake like mange hull som han hadde gitt bort på starten av runden.

Men det var fortsatt mye som ikke stemte i Hovlands spill. Verken drivene eller jernslagene var av beste merke. Men det var på greenene det sviktet aller mest.

Matt Kuchar takker Viktor Hovland for matchen.

Slet med putteren

For dette var dagen da knapt en eneste putt gikk i. Noe kan tillegges Hovland, som på ingen måte hadde sin beste dag på det kortklipte. Men i flere av tilfellene hadde han heller ikke hellet med seg. Selv gode putter strøk forbi hullet.

Han ga seg selv en sjanse ved å vinne det «drive-bare», korte 13. hullet. På det tidspunktet var nordmannen bare en ned. Men veteranen Kuchar spilte stødig. Slapp ikke Hovland til på verken 14 eller 15. Og da amerikaneren gikk to opp igjen på hull 16, så han seg aldri tilbake.

Med et perfekt innspill på det syttende, ga Kuchar seg selv matchballen. Og Hovland måtte kapitulere.

Det betyr at verdensnier Hovland står med ett tap etter første runde i WGC Dell Matchplay. Turneringen innledes med seriespill, og derfor er nordmannen nå avhengig av å slå kraftig tilbake i kveldens møte med Si Woo Kim.

Her er resultater fra onsdag

Powered by Labrador CMS