GENESIS INVITATIONAL//

Hovland to under par: – Merker store forbedringer

Viktor Hovland har byttet trener og ser allerede framgang. Torsdag åpnet han med 69-runde.

Viktor Hovland leverte en god åpningsrunde i det småkalde været på Riviera torsdag.
Publisert Sist oppdatert

Det meste dreide seg om Tiger Woods da Viktor Hovland avsluttet førsterunden i Genesis Invitational torsdag kveld.

For samtidig som den gamle mesteren slo sitt første slag på PGA-touren siden The Open i fjor sommer, satte nordmannen parputten og signerte scorekortet for 69 slag, to under par.

– Det vare mye bra i dag, og endringene begynner å sitte. Jeg slo et par dårlige slag der ute, men merker allerede store forbedringer, sier Viktor Hovland til Discoverys reporter, Espen Blaker, etter runden.

Har byttet trener

Endringene som 25-åringen snakker om handler ikke bare om faden (høyreskruen) han har forsøkt å jobbe inn i spillet igjen de siste månedene, men også om et trenerskifte.

De siste ukene har flere registrert at det er en ny mann som har vært tett på Hovland på rangen og under innspillsrundene. I WM Phoenix Open sist uke ville ikke hovedpersonen selv si så mye om hvem han var og hvorfor han var der.

Men onsdag lettet Hovland på sløret, og bekreftet at Joseph Mayo nå er treneren hans. En rolle Jeff Smith har hatt siden høsten 2020.

Og Hovland merker altså effekten umiddelbart.

– Utrolig forskjell

– Det er helt utrolig den forskjellen jeg har begynt å kjenne rundt greenene nå, sier han.

– Og jeg ble testet en del på nærspillet i dag. For jeg misset en del innspill. Litt på grunn av dårlige slag, og på andre hull manglet jeg litt lengdekontroll. Men jeg hentet meg bra inn flere ganger, og tror jeg tjente noen slag rundt greenene.

Også i det lange spillet mener Viktor Hovland at det begynner å sitte, selv om han misset noen flere fairwayer og greener enn normalt på sin 69-runde på Riviera torsdag.

– Jeg prøver jo å jobbe inn fadene, og det er som sagt mye bra. Når jeg ikke lykkes hele veien, er det fordi gamle uvaner sniker seg inn, og jeg sikter litt mye høyre. Men jeg føler at jeg er på god vei, sier Hovland til Discovery.

PS! Tidlig på kvelden lå Viktor Hovland på delt 14. plass med -2. Jon Rahm, som går i gruppe med nordmannen de to første dagene, ledet turneringen på -6 før Max Homa overtok teten på -7.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS