Hovland topp-20 da Rory tok seier nummer 20

Rory McIlroy suste forbi Rickie Fowler i avslutningsrunden og vant The CJ Cup søndag. Viktor Hovland endte på 18.-plass.

Hovland avsluttet med en solid runde på fem under par, men med lave scorer fra hele feltet på The Summit Club, falt han likevel en plass på leaderboardet.

Sisterunden hans bestod av syv birdier, to bogeyer og resten par, og med -18 totalt endte han til slutt syv bak vinneren McIlroy.

I løpet av de fire dagene i Las Vegas var Hovland feltets tredje beste spiller på greenene med 5,56 tjente slag – en av hans beste putteuker på PGA-touren. Han var også feltets tiende beste spiller fra tee, men tapte 0,9 slag på innspillene – sjelden kost for Hovland, mens han tapte 3,5 slag på nærspillet. Det var blant de dårligste i feltet og skjedde bare en uke etter at han leverte sin dårligste nærspillsuke noensinne i sesongåpningen.

Dermed er det liten tvil om hva han bør fokusere på i treningen de neste tre ukene frem mot hans neste turnering i Mayakoba i Mexico, hvor han er tittelforsvarer.

(Artikkelen fortsetter under)

Dagens mann i Las Vegas på søndag var Rory McIlroy. Nord-iren startet sisterunden to slag bak Rickie Fowler, som jaktet sin første seier på to og et halvt år, men brukte ikke lang tid på å klatre forbi amerikaneren.

Spørsmålet ble i stedet om han klarte å holde seg foran Collin Morikawa, som kom stormende bakfra i en forrykende fart med en 62-runde, men Rorys avsluttende 66-runde var akkurat nok til å få jobben gjort.

Med 25 under. par vant han ett slag foran Morikawa og tre foran Fowler og Keith Mitchell.

– Jeg har tenkt mye på spillet mitt de siste par ukene og hva jeg har trengt å gjøre, sier McIlroy, som har brukt tiden etter Ryder Cup-tapet i Wisconsin til selvransakelse.

– Jeg trengte bare å spille golf og gjøre det enkelt. De siste månedene har jeg kanskje prøvd å være en annen for å forsøke å bli bedre, men jeg har innsett at det er nok å bare gjøre min greie. Jeg kan gjøre ting på min møte, sier McIlroy, som nå er den 39. spilleren i historien med minst 20 seirer i karrieren. Det sikrer ham livstidsmedlemskap på PGA-touren.

Seieren løfter ham fra 14.- og tilbake i topp-10 på verdensrankingen (8.-plass), og han har dermed fått en perfekt start på den nye sesongen. McIlroy sier han ikke var spesielt fornøyd med den forrige sesongen, der han vant én turnering, men ikke var med i seierskampen i noen av majorene.

– Jeg vet hva jeg gjør bra, og hva jeg er kapabel til. Jeg har potensial til å vinne mange turneringer og være den beste spilleren i verden. Det handler bare om å komme tilbake til å spille golf på min måte igjen. Det starter med å være kreativ og ikke så teknisk. Å ta seier nummer 20 er en stor prestasjon.

– Jeg ønsker å komme tilbake til det punktet hvor jeg vant tre, fire, fem turneringer hvert år.

Seier i sesongåpningen er definitivt ingen dum start.