COLLEGE-GOLF//

I mai ble han stygt skadet – nå er han videre i U.S. Amateur

Gregory Lim Solhaug fra Larvik GK cruiset videre til neste steg i storturneringen etter en 5&4-seier i første utslagsrunde. Nå venter 32-delsfinalene i Colorado.

Den norske Oregon-studenten Gregory Lim Solhaug kan smile etter to gode runder i Colorado. Her fra en turnering tidligere i sommer.
Publisert Sist oppdatert

Den ukeslange prestisjeturneringen U.S. Amateur er i gang, og tre norske collegespillere stilte til start – Michael Mjaaseth (Arizona State), Herman Wibe Sekne (Purdue) og Gregory Lim Solhaug (Oregon).

Solhaug var helt oppe på 10. plass etter to runder på 70 og 69 på slagspillsdelen, og sikret seg dermed en god seeding for utslagsrundene.

I 64-delsfinalen gjorde han kort prosess med Drew Wrightson (Baylor). Solhaug åpnet med vinne de tre første hullene og hadde dermed tak om kampen fra start. Duoen kom seg ikke lengre inn til det 14. hullet, for til slutt ble det 5&4-seier til nordmannen.

I neste runde av U.S. Amateur skal han møte Matthew Sutherland (Fresno State) som er ranket som den 526. beste amatør-spilleren i verden. Solhaug har 206-plassen på samme ranking.

Turneringen spilles på to forskjellige baner, Cherry Hills Country Club og Colorado Golf Club, begge to i storbyen Denver. Ifølge scorekortene til Solhaug liker han seg best på Cherry Hills, hvor han fikk tre birdier og bare én bogey natt til onsdag i slagspillet, og tre birdier matchspillet mot Wrightson.

Golftalentet fra Stavern spiller for Larvik GK når han er hjemme i Norge. I slutten av mai ble han kjent verden over etter en uheldig skade som kom på merkverdig vis. Underveis på andrerunden i NCAA-sluttspillet tråkket nemlig Solhaug på en pegg som gikk rett igjennom foten hans.

Les sakene om den hendelsen her:

Nå går det åpenbart mye bedre med Oregon-spilleren, og det ser ikke tilsynelatende ut som at pegg-ulykken preger ham for tiden.

De to andre nordmennene, Michael Mjaaseth og Herman Wibe Sekne, klarte dessverre ikke cuten.

Blant de aller tøffeste

Turneringen regnes som en av de aller vanskeligste golfturneringene å vinne – uansett nivå. I årets utgave stilte 312 unge håpefulle collegespillere til start, hvor de først konkurrerte i «ordinært» slagspill over to dager på to forskjellige baner.

De 64 beste gikk onsdag videre til utslagsrundene hvor det spilles matchspill helt til det står igjen én vinner. Som en ekstra utfordring, spilles finalen over 36 hull (!).

Vinner man turneringen, er man garantert et av de beste springbrettene inn i proff-tilværelsen etter endt collegekarriere. Det springbrettet benyttet Viktor Hovland seg av da han på mesterlig vis vant turneringen i 2018.

For i tillegg til gullmedalje, heder og ære, får man invitasjon til U.S. Open, The Open Championship og mest sannsynlig The Masters (gitt at man fremdeles er amatør når turneringene spilles).

Følg turneringen her

Powered by Labrador CMS