Imponert av Karoline Lund

Andreas Thorp lot seg imponere av 19-åringen på innspillsrunde før Scottish Open.

Publisert

Karoline Lund bestemte seg for å droppe college og bli proff før denne sesongen. Denne uken spiller hun Ladies Scottish Open, tirsdag spilte hun innspillsrunde med Beatriz Recari og hennes norske caddie Andreas Thorp. Og Thorp likte virkelig det han så.

– Jeg ble veldig imponert og litt overrasket over høyt nivå hun var på, kun 19 år gammel. Hun slår mer enn langt nok for å hevde seg på LPGA, roser den rutinerte caddien. 

Under typisk skotske forhold, viste Lund et stort reportoir. 

– Hun er solid i jernspillet og så bra ut rundt greenen. Og imponerte med å variere slag i vinden, det er ikke mange 19-åringer som slår stinger-aktige treerjern!

– Størst potensiale

Thorp tror Losby-jenta har mulighet til å komme seg inn på LPGA Tour i løpet av 2-3 år, og håper teamet rundt henne legger en god plan.

– Det er viktig at hun spiller så mye som mulig, lærer seg å score på forskjellige baner og under forskjellige forhold. Mitt råd til henne er å bo minst mulig i Norge i vintermånedene, og dra til feks Spania og trene og spiller hver eneste dag. 

Ifølge Thorp er hun på høyde med de beste tenåringene som kommer opp på øverste nivå i disse dager. 

– Jeg ser tenåringer komme inn på LPGA hvert år og Karoline er ikke langt bak en spiller som feks Nelly Korda. Hun er den norske spilleren jeg har sett med størst potensiale. 

Lund vil spille noen LET Access-turneringer i Sverige og Frankrike når Ladies European Tour ikke har turneringer, det er musikk i Thorps ører.

– Det er bra! Der kan hun lære seg å spille i toppen og kanskje få en sjanse til å vinne. Til syvende og sist handler det nok om det mentale… det er som regel den siste brikken som tar et talent inn på touren og som avgjør om de klarer å etablere seg!

Karoline Lund er en av tre norske jenter som stiller til start i Ladies Scottish Open. Lund slår ut klokken 09.50 norsk tid, Caroline Martens slår ut klokken 10.20, mens Marianne Skarpnord slår ut klokken 12.10. Du kan følge turneringen ved å trykke på denne linken

Powered by Labrador CMS