ÅPEN DAG//

Inviterte ukrainerne til åpen dag: – Ble overrasket

Over natta strømmet påmeldingene inn for Utsikten GK og Ett slag av gangen i Kvinesdal.

Det store fremmøtet kan nå føre til nye dame- og herregrupper i Kvinesdal.
Det store fremmøtet kan nå føre til nye dame- og herregrupper i Kvinesdal.
Publisert

Det ble liv på Utsikten GK sist torsdag da klubben arrangerte åpen dag sammen med Ett slag av gangen (ESAG).

– Over natta gikk vi fra 10 påmeldte til nærmere 70. Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg åpnet mailen på morgenen. Jeg forsto raskt at det kom til å bli en travel periode før frokost for å organisere for så mange, sier daglig leder Eirik Tage Johansen.

Det stor fremmøtet resulterte i at over én prosent av alle innbyggerne i Kvinesdal møtte på åpen dag.

Fylte et behov

– Tanken bak den åpne dagen for ESAG var å lage et lavterskeltilbud til alle som ville teste ut golf. Og vi fylte tydeligvis et behov da NAVs representant gjennom norsk-skolen inviterte ukrainerne i distriktet, forklarer Johansen.

For interesse var det. To dager før baneåpning strømmet det på med folk som både ville sjekke ut golfen, og kanskje finne et fast holdepunkt i hverdagen som kan gjøre dagene bedre,

– Vi satte opp tre stasjoner med range, kaffepause og pitching. Arrangementet samlet 10 personer fra vår ESAG-gruppa for rus og psykiatri og over 60 fra Ukraina.

Den daglige lederen fikk god hjelp med å ta imot den store gjengen.

– Vi var fire som håndterte golfdelen og en pensjonist som hadde blitt rekruttert til å steke lapper. Det gikk med 12 poser med lappemix og 8 liter kaffe, og folk storkoste seg på terrassen, sier Johansen.

Egne Ukraina-grupper?

I etterkant har Sindy Jakobsen på rus og psykiatri i Kvinesdal fortalt at folk blomstret og vil tilbake. Også Kim R. Eik fra NAV så muligheter for å ta det videre.

– Vi vil nå snakkes for å se om vi kan få strukturert det videre. Om det lar seg gjøre å ha en Rus og psykiatri-gruppe samt en dame- og herregruppe fra Ukraina, sier Eirik Tage Johansen.

Foreningen Ett slag av gangen er ideell og livssynsnøytral forening. Foreningen har som formål å søke midler og yte støtte til landets golfklubber som i tillegg til sin vanlige aktivitet, driver eller ønsker å drive aktivitetstilbud for sin målgruppe.

Formålet er å gi deltagerne mulighet til å være aktive etter egne forutsetninger og ønsker. Målsetning med tilbudet er å skape et aktivitetstilbud for målgruppen som gir fysisk aktivitet samt skape arena for sosial utvikling, mangfold og integrering hvor matservering og arbeidstrening også vil være viktige elementer i tilbudet, gjennom samarbeidspartnere.

Powered by Labrador CMS