Irsk ´hode´får robotklipper

Greenkeeperne på den spektakulære irske golfbanen Old Head har tatt i bruk en fjernstyrt robotgressklipper for å ta de bratteste partiene langs klippene.

Publisert

Tekst: Kaia Means

Old Head i Kinsale, sørvest i Irland ligger spektakulært til på bratte steinklipper på en halvøy som stikker over tre kilometer ut i Atlanterhavet. Enkelte steder kan det være 90 meter rett ned. Denne halvøya er nesten blitt til en øy i tidenes løp. Mange underjordiske huler går på kryss og tvers under selve banen. 

Hele ni hull er langs klippene, og det er sjøutsikt fra alle 18. Det er da ikke en overraskelse at det er vanskelig for greenkeeperne å klippe i røffen enkelte steder. Men løsningen er fra nå av å bruke en Ransomes Spider fjernstyrt klipper. Den bratte skråningen i semirøffen langs fairwayen på hull to pleide å ta en og en halv dag å ta, med to greenkeepere i aksjon. Nå tar det bare en og en halv time.

”Partiene med semi-røffen på hull to heller opptil 40 grader enkelte steder,” sier banesjefen Neil Deasy. Robotklipperen greier skrenter på opptil 55 grader. ”Nå kan vi holde gresset nede i 50 mm. Folk finner ballene sine fortere og spilletempoet blir holdt på et fornuftig nivå.”

Operatøren står opptil 50 unna på flat mark, som gjør at han slipper slitasje på hofte- og kneledd.

Old Head er kjent for å ha en av Irlands største staber med profesjonelle caddier. Cirka 160 caddier jobber på Old Head gjennom sesongen.

www.oldhead.com

Powered by Labrador CMS