The Open Championship//

Ivor Robson er død: – Stemmen hans var en del av golfen

I 41 Open Championships på rad introduserte den legendariske starteren hver eneste spiller på første tee. Han ble 83 år gammel. 

Den legendariske starteren Ivor Robson er død. Her fra hans siste opptreden i The Open-sammenheng på St. Andrews.
Den legendariske starteren Ivor Robson er død. Her fra hans siste opptreden i The Open-sammenheng på St. Andrews.
Publisert

«On the tee from ...»

Om du har sett The Open Championship på TV, har du hørt stemmen hans. Den rolige og lystige røsten introduserte hver eneste spiller på hver eneste turneringsdag mellom  1975 og 2015. 

Jack Nicklaus. Tom Watson. Arnold Palmer. Nick Faldo. Tiger Woods. Rory McIlroy.  

Hver og en av dem fikk oppleve at Ivor Robson ønsket dem velkommen på tee, introduserte dem for publikum og sendte de avgårde ut på banen. Enten det var på Carnoustie, Royal Troon eller St. Andrews. 

Og passende nok var det nettopp på St. Andrews i 2015 han var starter i The Open-sammenheng for aller siste gang. 

Hans siste opptreden som starter var i november samme år da han fikk æren av å sette i gang spillerne i DP World Tour-finalen i Dubai før han gikk av med pensjon. 

Tirsdag kom nyheten om Robsons bortgang. Han ble 83 år. 

– Vi er dypt berørt av nyheten om Ivors bortgang. Som offisiell starter på The Open i over 40 år var hans stemme umiddelbart gjenkjennelig og synonym med mesterskapet for spillere og millioner av golfentusiaster over hele verden, sier Martin Slumbers, administrerende direktør for R&A, i en pressemelding

– Han var populær og høyt respektert blant alle golfspillere som deltok i The Open, og jeg vet at de vil dele vår sorg over denne nyheten. På vegne av oss alle i The R&A vil jeg gjerne formidle vår hjertelige kondolanse til hans kone gjennom 61 år, Lesley, og resten av Robson-familien, legger han til. 

Se R&As hyllest til Robson her:

– Ivor var en legende og alle som hadde gleden av å jobbe med ham respekterte han. Stemmen hans var en del av golfen, forteller Keith Pelley, administrerende direktør i DP World Tour, i en pressemelding

Powered by Labrador CMS