pga tour//

Jason Day tilbake i vinnersirkelen

Fem år etter forrige seier kunne den tidligere verdenseneren fra Australia endelig løfte et trofé igjen, etter en nydelig birdie på hull 18.

En smørblid Jason Day på vei for å feire med familien etter sin etterlengtede seier.
Publisert Sist oppdatert

Det har vært fem tøffe år for Jason Day, preget av skader, sykdom og en golfsving han ikke har kjent igjen. Søndag kveld forlot mange kilo skuldrene hans, da han vartet opp med en wedge Tiger hadde vært stolt av, og rullet i den påfølgende halvannenmeteren for birdie på hull 18 for å gå til -23.

Innspillet på 18 var vakkert, men resten av runden til 35-åringen var enda mer imponerende. Day startet sisterunden likt som blant annet verdensener Scottie Scheffler, men ble umulig å slå etter sin runde på ni(!) under par.

– Det har vært noen tøffe år, men å vinne igjen på den måten jeg gjorde i dag var helt spesielt, sa Day i pressesonen etter at seieren var sikret.

Si Woo Kim og Hovland-kompis Austin Eckroat endte slaget bak, på -22.

Se ledertavlen her

Viktor Hovland tilbake i aksjon neste uke

Sesongens andre major-turnering går av stabelen på Oak Hill Country Club neste uke. Der får vi et gjensyn med Hovland og resten av verdenseliten. Det blir også en ny duell mellom spillerne på PGA-touren og LIV Golf.

Norsk Golf kommer tilbake med mer om start- og TV-tider når det blir klart.