DP WORLD TOUR//

Kanonstart for Krogh: – Hadde god kontroll i dag

Kristian Krogh Johannessen åpnet ukas turnering på DP World Tour seks under par. Dermed er han ett slag bak lederen, og tre slag foran Rory McIlroy.

Kristian Krogh Johannessen i aksjon under førsterunden av Horizon Irish Open på K Club torsdag.
Publisert Sist oppdatert

Europatouren for herrer har forflyttet seg til Irland, nærmere bestemt til fasjonable K Club i Straffan. Og eneste nordmann i feltet fikk en strålende start da han torsdag ettermiddag gikk seks under par.

Det plasserer Kristian Krogh Johannessen helt oppe på delt 2. plass etter første spilledag. Og mer imponerende blir prestasjonen når man ser på det sterke startfeltet. Krogh er tre slag foran Rory McIlroy, to foran Shane Lowry og fem foran Min Woo Lee, for å nevne noen av kanonene.

– Takk, jeg hadde god kontroll på ballen i dag, svarer Drammen GK-proffen på Norsk Golfs henvendelse etter 66-runden som inneholdt hele sju birdier og en bogey.

Ett slag bak lederen

Dermed er han bare ett slag bak ledende Shubhankar Sharma når det gjenstår tre tøffe 18-hullsrunder på K Club.

– Det er spesielt viktig å ha kontroll på ballen fra tee her, kommenterer Krogh, som så langt i europatoursesongen har drivet ballen i gjennomsnitt 271 meter fra utslagene med en treffprosent i fairway på 62,2. 

Sammenlignet med resten av spillerne på det høyeste Europa-nivået plasserer det Krogh rett under snittet i lengde, og rett over snittet i presisjon. Men torsdag var tallene skarpere for 28-åringen fra Hokksund.

Under førsterunden på K Club var det bare 17 spillere i feltet som drivet ballen lenger enn Krogh, som plutselig strakk seg fem meter lenger enn han har gjort tidligere i sesongen. 

Økte også presisjonen

Når han samtidig økte antall fairwaytreff til 64,3%, var det plutselig mulig å treffe flere greener enn normalt. Og Krogh traff nesten alle på K Club torsdag.

Etter åpningsrunden på 66 slag sto nordmannen med hele 16 av 18 greentreff (GIR). Bare to spillere i feltet hadde bedre tall enn det.

Et godt resultat i Irland er viktig for Krogh som har slitt med ryggproblemer i løpet av sesongen. Før ukas turnering er han nede på 129. plass på Race to Dubai-rankingen, 12 plasser bak den magiske grensen for spillere som får beholde sitt medlemskap på DP World Tour via rankingen.

PS! Kristian Krogh Johannessen starter andrerunden på K Club fredag kl 09.10. Du kan følge turneringen direkte på Viaplay. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS