LPGA TOUR//

Karrierebeste for Borge – endte på en sterk 3. plass

Celine Borge og partner Polly Mack noterte sin første Topp 10-plassering på LPGA-touren da lagturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational i Michigan ble avsluttet søndag.

Polly Mack (t.v.) og Celine Borge imponerer i Michigan. Duoen ligger på tredjeplass med en runde igjen å spille.
Polly Mack (t.v.) og Celine Borge imponerer i Michigan. Duoen ligger på tredjeplass med en runde igjen å spille.
Publisert Sist oppdatert

De flestes øyne er rettet mot Royal Liverpool og guttas siste major denne uka. Men under radaren har Celine Borge levert gnistrende golf i lagturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational på LPGA-touren.

På de tre første rundene registrerte Team Norway-spilleren og hennes tyske partner, Polly Mack, scorekort på 65, 64 og 68 slag (par 70). Dermed var «Team Mackle Borge» totalt 13 under par og fem slag bak toppen før den siste fourball-runden lørdag.

Med en avsluttende 63-runde hentet rookie-duoen inn to slag på ledende Cheyenne Knight og Elizabeth Szokol. Det holdt til en knallsterk 3. plass for Borge og Mack, som begge spiller sin første sesong på det høyeste nivået i internasjonal kvinnegolf.

Celine var best

– Vi hadde begge tre birdier, men jeg vil si at Celine var definitivt den mest stabile der ute i dag, med mange par, spesielt når jeg rotet det litt til, sa Polly Mack til lpgatour.com etter torsdagens fourball, der spillerne slår hver sin ball og beste score i laget teller.

Borge selv understreket at forholdene på Midland Country Club var mer utfordrende torsdag sammenlignet med dagen i forveien. Da passet det bra at bare den beste scoren i laget var tellende på hvert hull.

– Jeg følte at det var litt vanskeligere med vinden i dag. Det blåste ingenting i går. Og, ja, fourball er et enklere format fordi du da har to sjanser, sier Tønsberg-jenta, som kvalifiserte seg til LPGA-touren etter en sterk sesong på Epson Tour i 2022.

Så langt har Borge bare misset tre cuter på totalt 12 starter, og har blant annet endt blant de 20 beste i LPGA Drive On Championship, Superstition Mountain (T14), LOTTE Championship (T18) og Cognizant Founders Cup (T17).

– Jeg prøver bare å fokusere på hvert slag og gjøre mitt beste. Jeg kan være offensiv og forsøke å slå den nærme pinnen fordi jeg vet at jeg også har en medspiller som kan slå den nærme, sa Celine Borge om de videre mulighetene i helgen.

Celine Borge slår ut på det tredje hullet i Michigan torsdag.
Celine Borge slår ut på det tredje hullet i Michigan torsdag.

Fem slag opp

Øverst på ledertavlen var altså den amerikanske duoen Cheyenne Knight (39. plass på verdensrankingen) og Elizabeth Szokol (210. plass). Før sisterunden ledet de med tre slag på finske Matilda Castren og malaysiske Kelly Tan. Borge og Mack fulgte like etter på –13.

«Team Mackle Borge» hadde på ingen måte gitt slipp på seiershåpet før sisterunden.

– Jeg føler det handlet om å fokusere mer på eget spill i best ball, og så vil vi spille mer sammen i foursome. Jeg synes vi gjorde det ganske bra. Vi var veldig stabile.

– Og jeg tror vi vil fortsette med det og hjelpe hverandre. Stabilitet er nøkkelen, sa Polly Mack.

Borge/Mack endte til slutt med en totalscore på -20 etter fire runder.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS