RYDER CUP //

Klar for historisk debut: – En drøm går i oppfyllelse

I mai gikk Ludvig Åberg på college. Fredag debuterer den svenske sensasjonen i Ryder Cup.

Ludvig Åberg rager høyt i landskapet på Marco Simone. Interessen er stor rundt den svenske sensasjonen.
Publisert

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, og veldig kult. Jeg ser virkelig fram til de kommende dagene. Hvis noen hadde sagt for et par måneder siden at jeg skulle spille Ryder Cup, hadde jeg ikke trodd dem.

Ludvig Åberg (23) rister lett på hodet der han sitter i presserommet på Marco Simone med et titalls mikrofoner foran foran seg. 

De neste dagene vil Ryder Cup kringkastes til over 600 millioner husstander verden over. Og før det hele dras i gang er det en førstereisgutt fra Eslöv i Sverige som alle vil vite mer om. 

Hyllet av McIlroy

På rekordtid har han tatt steget fra skolebenken til Europas stjernelag. Tidligere i uken mottok han lovord fra kaptein Luke Donald. Rory McIlroy hyllet svingen hans. Selv tar Åberg det med et smil og skuldertrekk.

– Det er først og fremst smigrende når andre spillere gir deg ros, men det eneste jeg kan gjøre er å trene og forberede meg så godt jeg kan. Det blir det samme denne uken, selv om det er en ny og annerledes atmosfære. Jeg prøver å omfavne situasjonen, nyte det og ha det gøy, sier 23-åringen.

Så sent som i mai spilte han college-golf og rasket med seg alt av utmerkelser på veien: Haskins Award, Hogan Award og Nicklaus-priser. Han ble den første spilleren i historien til å sikre seg tourkortet gjennom PGA Tour University. Han fortsatte med fire topp-25 plasseringer på syv starter, inkludert en delt 4. plass i John Deere Classic.

I september vant han European Masters. En seier som sikret billetten til Italia. 

Det kiler i magen til Ludvig Åberg før debuten i Ryder Cup fredag. – På en god måte, forsikrer han.

Den første uten majorerfaring

Fredag blir han den første spilleren i historien til å spille Ryder Cup før han har startet i en majorturnering.

– Jeg skulle ønske at jeg aldri ble nervøs, sier Ludvig Åberg. 

– Men jeg at alle som spiller golf, føler nervene av og til. Det gjør jeg også, selvfølgelig. Og jeg kommer til å føle det samme på fredag, lørdag og søndag denne uken.

Siden debuten på touren har ingen i verden – McIlroy inkludert – drivet bedre enn den 23-årige svenske golfsensasjonen. Og alle vet at Luke Donald har hentet Åberg til Roma for at han skal spille. 

– Det er veldig mye spenning, mange forventninger, og jeg prøver å bruke det positivt. Nerver trenger ikke nødvendigvis å påvirke prestasjonen min på en dårlig måte. Så jeg ser frem til å kjenne på de følelsene igjen, sier Ludvig Åberg.

PS! Det er mye som tyder på at Åberg vil starte Ryder Cup i spann med våre egen Viktor Hovland. De to skandinavene har spilt mye sammen under treningsrunder før årets turnering. Du kan følge Ryder Cup på Viaplay fra fredag kl 07.30.

Powered by Labrador CMS