Klar for karrierens høydepunkt: – Samme strategi som alltid

Trener Geoff Dixon var bekymret for stillehavsvinden, men Celine Borge var stabiliteten selv i Lotte championship. Etter fire kliss like runder på 71 slag, er hun klar for sin første majorturnering.

Celine Borge
Celine Borge endte på 18,-plass på Hawaii. Nå venter majorturneringen the Chevron championship i Texas.

LPGA TOUR//

Publisert

Selv om det tok tid før hun endelig fikk slippe til på LPGA-touren, har Celine Borges resultater siden den gang vist hvor hun hører hjemme. Etter fire runder - alle på 71 slag, med tre birdier og to bogeyer - i denne ukens Lotte championship på Hawaii, sikret Borge en ny strålende plassering; 18.-plassen betyr dessuten 25 000 dollar inn på konto.

Trener Geoff Dixon var fornøyd, men overfor Norsk Golf innrømmer han at han var bekymret for naturens krefter på den værutsatte stillehavsøya.

- Jeg var bekymret for at vinden skulle skape problemer for Celine, men hun håndterte det godt. Enda et imponerende resultat så tidlig i LPGA-karrieren, sier Dixon til Norsk Golf.

Major neste

Dermed er Borge klar for karrierens største turnering til nå: the Chevron championship, kvinnenes første - av fem - majorturneringer, som starter torsdag 20. april, og spilles på the Woodlands i Texas.

- Det er bare enda en golfturnering på enda en golfbane. Det er i hvert fall slik vi kommer til å forberede oss, sier Dixon.

- Er det en bane som passer Borge?

- Uavhengig av hvilken golfbane hun møter, så er planen alltid den samme; å utvikle en god spillstrategi, og gjøre sitt ytterste for å følge den planen.

Samme forberedelser som vanlig

Selv om det er en majorturnering som står for døren, kommer forberedelsene til turneringen ikke til å avvike fra normalen.

- Det blir det samme som vanlig; fra mandag til onsdag vil hun gjennomføre forskjellige driller laget for å opprettholde og forbedre ballbanen samtidig som vi skal legge en strategi for hvordan banen bør spilles. Det blir også viktig å få en god følelse av hastigheten på greenene, sier Dixon.

Med en totalscore på -4 var avstanden opp til vinneren, australske Grace Kim (-12), åtte slag. Kim vant turneringen etter omspill mot kinesiske Yu Liu.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS