Kofstad må under kniven: Ute i seks til åtte uker

Espen Kofstad må operere håndleddet og må ta det med ro i seks til åtte uker. Det var mye kortere enn han først hadde fryktet.

Publisert

Det forteller han til Norsk Golf.

Kofstad har hatt problemer med håndleddet helt siden i fjor sommer. Dagen etter lag-NM hjemme på Oslo Golfklubb i juli fikk 29-åringen store smerter i håndleddet og bestemte seg for å trekke seg fra de påfølgende turneringene. Under OL i Rio spilte han seg gjennom smertene med et teipet håndledd, og i månedene etter har smertene gått opp og ned. 

Nå har han konkludert med at en operasjon er det som må til.

Det var kjempegode nyheter da kirurgen i Oslo sa at jeg bare måtte da det piano i seks til åtte uker. Da kan jeg fortsatt ha igjen mye av sesongen når jeg kommer tilbake Espen Kofstad

– Jeg bestemte meg for to-tre uker siden at jeg måtte gjøre et eller annet. De dagene jeg ikke har hatt smerter og har ligget i fairway, har det gått helt greit å spille golf. Det er verre de dagene jeg har vondt. Da kan det være helt jævlig. Da er det ikke spesielt moro å slå slag ut av roughen.

Den første kirurgen Kofstad konsulterte, kom med en nedslående nyhet: Han mente det kunne ta seks til åtte måneder før han kunne spille golf igjen etter en eventuell operasjon. 

Nå viser det seg heldigvis at det ikke dreier seg om den typen skade som først ble antatt. Den nye prognosen er langt mer oppløftende.

– Det var kjempegode nyheter da kirurgen i Oslo sa at jeg bare måtte da det piano i seks til åtte uker. Da kan jeg fortsatt ha igjen mye av sesongen når jeg kommer tilbake, sier en lettet Kofstad, som legger seg under kniven i midten av neste uke.

Han sier håndleddsproblemene stammer fra snowboardkjøring i barndommen. Han har et nesten 20 år gammelt brudd som ikke har grodd riktig. Symptomene han har hatt de siste månedene, har vært sammenlignbare med en såkalt TFCC-skade, det vil si en skade i triangulærbruskkomplekset; brusken og bindevevsbåndene som forbinder underarmsbena med hverandre og det ene underarmsbenet med selve hånden. 

Det var denne skaden som den første kirurgen trodde at Kofstad hadde.

– Det er en veldig vanlig skade blant golfere. I Sør-Afrika spilte treningsrunder med Edoardo Molinaro og Peter Uhlein, som begge har hatt denne skaden og måtte opereres. Spillere som Luke Donald, Billy Horschel og Jim Furyk har også vært gjennom den samme greia. 

Kofstad sier det er vanskelig å sette noen dato for når han kommer tilbake i aksjon på europatouren igjen. Det avhenger helt av hvordan kroppen reagerer på inngrepet og hvor raskt rekonvalesensen går. 

Han loved imidlertid at motivasjonen ikke lar seg knekke av enda en skade. I 2014 og 2015 spilte han nesten ikke en eneste turnering på grunn av en skade i ryggen.

– Jeg tar ikke dette så tungt. Det er ikke noe annet i livet jeg har mer lyst til enn å spille golf, så da har jeg ikke så mye annet valg enn å bite dette i meg og smile!

Kofstad har hatt en positiv start på årets europatour-sesong. Han står med en 31. plass og en 20. plass på to turneringer. 

Powered by Labrador CMS