Kofstad på 41. plass

Espen Kofstad klarte ikke å lansere noen sluttspurt i avslutningsrunden av Telenet Trophy i Belgia.

Publisert

Men en sisterunde på 72 slag, en over banens par gikk Losby-golferen til even for turneringen, og falt med det fem plasser ned leaderboardet.

Som eneste nordmann som klarte cuten, ble det dermed delt 41. plass på Kofstad i sesongens sjette Challenge Tour-turnering. 

Med en birdie, to bogeys og 15 par på scorekortet ble marginen opp til vinneren Marco Crespi til slutt på 14 slag. Kofstad kunne med sin 41. plass innkassere 896 euro, 6 747 norske kroner. Dermed falt han en plass på Challenge Tours pengeliste, til 66. plass.

Neste stopp på Challenge Tour blir Spania, og Fred Olsen Challenge de Espana på Tecina Golf på Kanariøyene. Turneringen slår i gang torsdag.

 – – – – – – 

Runde 3

Espen Kofstad falt til delt 36. plass før den siste runden av Telenet Trophy i Belgia.

Espen Kofstad var den eneste nordmannen denne uken som klarte å kvalifisere seg til helgespill i Telenet Trophy, og startet lørdagens tredjerunde på 27. plass med en under par sammenlagt. «Moving day» gikk dessverre til å falle ni plasser ned leaderboardet.

Med en 72-runde holdt han seg på en under par for turneringen, etter å ha gjort to birdies, to bogeys og 14 par.

Han ligger nå ni slag bak lederen Marco Crespi fra Italia, som tar med seg en ett slags ledelse på franskmannen Alexandre Kaleka til sisterunden. Samtidig har Kofstad fem slag opp til en topp ti-plassering. Hans beste plassering så langt i år er 14. plassen i Pacific Rubiales Colombia Classic i mars.

Etter fem spilte turneringer på årets Challenge Tour ligger han på 65. plass på tourens pengeliste, med 4 274 innspilte euro, i overkant av 32 000 norske kroner.

Kofstad tar fatt på sisterunden kl. 09.45 norsk tid.

Runde 2

Det blir opp til Espen Kofstad å forsvare norsk ære i helgens to avsluttende runder av Telenet Trophy i Belgia.

Losby-golferen sørget torsdag for at ukens turnering i Tervuren i Belgia ikke ble den andre strake på Challenge-touren uten nordmenn i feltet lørdag og søndag.

Med en solid 69-runde (-2) fredag morgen gjorde han et solid byks opp leaderboardet opp til delt 27. plass, hele 31 plasser over der han startet dagen. Kofstad leverte stabilt spill store deler av runden, og kunne til slutt signere for fire birdies, to bogeys og resten par.

– Deilig å spille bra i dag. Slagene er solide og puttingen er bra, så det er bra å se at jeg gjør de riktige tingene!, skrev Kofstad på sin blogg etter runden.

Med to under par sammenlagt ligger han syv bak lederen Marci Crespi fra Italia, som tar med seg en ledelse på to slag til Olly Whiteley, John Parry og Alexandre Kaleka til «moving day».

Torsdagens åpningsrunde ble avbrutt halvveis for store deler av feltet, og dermed måtte mange fullføre sine førsterunder fredag morgen, før de kunne ta fatt på runde to.

Etter en treg torsdag, snudde dessverree ikke hellet for de andre norske gutta på fredag.

Knut Børsheim kom nærmest av alle på delt 70. plass, ett fattig slag bak cutgrensen. Det så lenge ut til at han skulle misse med mer, da han var fire over par etter fire hull, men bergenseren slo sterkt tilbake. Med fire birdies og resten par på de siste ti hullene, krysset han fingrene for at det skulle holde akkurat, men slik ville det seg ikke.

Vi må helt ned på 139. og 146. plass for å finne de neste nordmennene på resultatlisten. Det ble forglemmelige uker både for Eirik Tage Johansen og Anders Kristiansen, som må pakke sakene tidlig etter sammenlagtscorer på henhodlsvis 11 og 12 over par. Sistnevnte var tydelig frustrert over sitt spill, og måtte utventilere på Twitter etter runden. Der skrev han:

– Skjønner ikke hva jeg er så forbanna redd for på en golfbane. Kan trygt si at tankene og utslagene har gått hit i to dager, skriver han, med et vedlagt bilde av en tettvokst skog.

– – – – – – 

Runde 1

Ingen nordmenn klarte å hevde seg i toppen, da åpningsrunden av Telenet Trophy ble avblåst tidlig på grunn av tordenvær. Elias Bertheussen måtte samtidig trekke seg på grunn av ryggsmerter.

Etter første runde er Espen Kofstad beste nordmann på Ravenstein Royal Golf Club på par og delt 56. plass. Med fire birdies, to bogeys og en dobbelbogey er han syv slag bak engelskmannen Andy Sullivan i tet, og en av tre nordmenn som fikk fullført sine åpningsrunder. 

Slaget bak ham deler Knut Børsheim 79. plassen, men bergenseren har fortsatt seks hull som gjenstår på sinrunde. Børsheim spiller til vanlig på Europa-touren, men deltar denne uken på Challenge Tour for å holde konkurranseformen ved like, da han ikke er kvalifisert for spill på BMW PGA Championship på Wentworth.

Både Eirik Tage Johansen og Anders Kristiansen spiller sine andre Challenge Tour-turneringer for året, og befinner seg nede på henholdsvis 98. og 151. plass. Tage ligger to over par, mens Kristiansen dessverre ikke klarte å ta med seg formen fra helgens Norgescup-seier på Borregaard. Torsdag signerte han for 79 slag, hele åtte over par. Sarpingen, som tidligere har vunnet verdensmesterskapet for juniorer to ganger, er åpenbart frustrert over at han ennå ikke klarer å slippe seg løs etter sitt comeback fra ryggskade.

– Når skal man forstå at det ikke er farlig å slippe seg løs og flekse til, når det går til h….. hver gang man ikke tør å prøve?! skrev han på sin Twitter-profil etter runden.

Elias Bertheussen var også klar for start til ukens turnering, men måtte trekke seg i siste liten.

– Jeg trakk meg på grunn av smerter i ryggen. Jeg har kjent plager den siste uken, så jeg tar ingen risiko og drar hjem og sjekker det opp. Tror ikke det er noe alvorlig, kun at det gjør vondt under slagene og at det bare trenger litt hvile, forklarer han til Norsk Golf.

Forhåpentligvis snur den norske lykken på fredag. Slik det ligger an nå er det bare Espen Kofstad som er innenfor cutgrensen.

Powered by Labrador CMS