Kofstad vant etter fem år: -I fjor la vi en plan

Fem års ventetid er over - endelig vant Espen Kofstad igjen!

Publisert

Det skal godt gjøres ikke å glede seg stort på vegne av Espen Kofstad. Da 34-åringen avgjorde mot Ewen Ferguson på første omspillshull i Esbjerg var det Kofstads første triumf siden han vant i Slovakia i juli 2016. Siden den gang har det meste gått i mot en av våre beste menn. Skader, avbrekk, operasjoner, flere skader… Viljestyrken til Kofstad har vært vanskelig å fatte. Der andre hadde lagt karrieren på hylla og golfkøllene i garasjen, har Kofstad bare jobbet videre.

-Akkurat nå er jeg veldig fornøyd, sier Kofstad til Norsk Golf fra bilen på vei til Kastrup. Han forteller at dette er resultatet av en plan som ble lagt for ett år siden, og er rask til å nevne to viktige støttespillere: Anders Kristiansen og Kim Røtnes.

Vinneroppskriften

Sammen satte de seg ned for å finne ut hva Espen måtte gjøre med golfspillet, med den fysiske treningen og den mentale styrken for å komme tilbake dit han ville. Og den planen har Kofstad fulgt hver eneste dag.

Nå som jeg endelig klarer å trene så mye som jeg vil er jo alt mye enklere. Nå har jeg aldri problemer med kroppen etter en treningsøkt. Jeg sa til meg selv at hvis jeg bare kunne få tre, fire gode år så kan jeg spille jævlig bra igjen. Det hadde jeg heldigvis rett i!

Bunnsolid spill både fra tee og på greenene har gitt massevis av selvtillit på vei mot seier i Danmark. Kofstad har drivet på hvert eneste hull til tross for at banen er kjent for trange og smale fairwayer. Og på greenene har han følt seg ustoppelig.

Det er faktisk sykt å ha selvtillit til å slå driver på alle hull. Mye av æren for det skal Anders Kristiansen ha. Etter at jeg begynte å jobbe med ham har vi gjort om alt. Oppstilling, take-away, ekstremt mye fokus på take-away. Jeg har fått en sving som er mye mer sentrert, og begynt å slå draw i stedet for den gamle faden min. Hele spillet har endret seg, forteller Kofstad ivrig over bluetooth-anlegget i leiebilen.

Han er også rask til å nevne Jon Karlsen. Puttedoktoren har vært instrumental i hvordan Kofstad nå leverer på greenene. – Jeg har vært en maskin denne uken her. Jeg føler jeg kan sette alt av timetere!

Kofstad gikk over til å bruke aimpoint-systemet i fjor, det har gitt resultater.

-Jeg begynte egentlig med det for enda lenger tid tilbake, men jeg har jo ikke fått trent – og da er det jo litt vanskelig å lære seg det skikkelig. Nå klarer jeg å legge inn timene, og da gir det resultater.

Det er dårlig dekning på danske landeveier, Kofstad nærmer seg flyplassen og hjemreise til Norge. Der skal han tilbringe en uke før det bærer ut igjen. Når Norsk Golf spør om hvor han henter den utrolige, ukuelige stå på-viljen fra, svarer han enkelt:

– Jeg har jo ikke lyst til å drive med noe annet! Så å slutte er vanskeligere enn å fortsette, hvis det høres logisk ut?

Det gjør det heldigvis, Espen.

Powered by Labrador CMS