Kompiser spilte 101 hull på et døgn: – Kroppen er helt ødelagt!

For mange er en 18 hulls golfrunde mer enn langt nok – men ikke for golfgale Svein Olaf Olsbu og Kenneth Gundersen fra Arendal. Tirsdag gikk de 101 hull (!) på Arendal & Omegn GK.

Publisert

Tirsdag var en golfopplevelse langt utenom det vanlige for Arendal & Omegn Golfklubbs medlemmer Svein Olaf Olsby og Kenneth Gundersen; De ville se hvor mange hull de klarte å spille så lenge det var lys nok til å se ballen. Klokken 03.00 pegget de opp på Nes Verk golfbane i Arendal, og 101 hull og cirka 20 timer senere var de ferdige!

– Akkurat nå føles det helt fordelig. Kroppen er helt ødelagt. Ryggen er stiv, jeg har krampe i beina, og klarer så vidt å kjempe meg til kjøleskapet, ler Svein Olaf på telefon til Norsk Golf etter en velfortjent nattesøvn.

vi storkoste oss hele dagen, kanskje med unntak av helt på slutten der da vi gikk som 90-åringer

Svein Olaf sier han har spilt fire runder på rad flere ganger tidligere, uten at det har vært noe problem. Men da han bega seg ut på runde fem og seks på tirsdag kveld, begynte kroppen å si fra om at dette ikke var så lurt.

– Det var tøffere på kroppen enn jeg trodde det kom til å være. Det blir jo veldig mange svinger i løpet av en dag, så det var enda verre for ryggen enn det var for beina. Men vi storkoste oss hele dagen, kanskje med unntak av helt på slutten der da vi gikk som 90-åringer og måtte støtte oss til golfkøllen mens vi fokuserte på å ta ett steg om gangen bortover fairwayene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Startet intern turneringsserie med kompisgjengen

For fire år siden var Svein Olaf Olsbu med på å starte opp den turneringsserien Odel Tour sammen med noen venner som også var blitt bitt av golfbasillen.

I dag består Odel Tour av 14 medlemmer, der deltagerne konkurrerer mot hverandre til fastsatte datoer hvert år, samler opp poeng inspirert av PGA-tourens FedEx Cup, og til og med har fire årlige «majors» – med etterfølgende banketter.

– Vi tar inn to nye medlemmer hvert år. De som vil med i ligaen, må holde et innlegg for oss andre, og det må være en enstemmig avgjørelse for å komme med. Vi synes det er gøy å gjøre litt ekstra ut av det!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Svein Olaf sier det aldri var aktuelt å gi opp på tirsdag, spesielt med tanke på at de underveis i runden ble gjort oppmerksomme på at både Agderposten og Norsk Golf fulgte med. På Odel Tours hjemmeside hadde de egen livescoring hvor kompisgjengen kunne sitte og følge med og kommentere runden mens den pågikk, og de fikk mye moralsk støtte underveis.

– Vi hadde litt press på oss siden vi visste at dette fikk litt oppmerksomhet. Det var veldig godt å ha en gjeng som backet oss og kom med litt forsyninger underveis.

Det var overraskende hvor lite spillet ble påvirket underveis mens man ble mer og mer sliten, med unntak av de siste par rundene

Det hjalp også på energien til Svein Olaf at han fikk en knallstart på dagen. Han satte personlig rekord allerede på åpningsrunden, og i løpet av dagen skrev han seg ned fra 12,4 til 8 i handicap!

– Min beste runde før i går var på 85 slag. Så klinket jeg til med 80 slag på førsterunden, og gikk så 82 slag en senere runde. Det var en skikkelig deilig start som ga meg mye energi. Det var overraskende hvor lite spillet ble påvirket underveis mens man ble mer og mer sliten, med unntak av de siste par rundene. Da klarte vi ikke å rotere kroppene våre i det hele tatt, og de gangene man måtte bruke litt kraft på slagene, var det bare å bite i seg smerten.

– Hvordan kom dere på ideen om å spille 101 hull?

– Golf er jo livet! Vi liker å ha det gøy på golfbanen og utfordre hverandre til litt ekstreme ting. Vi vet at det er noen som har gått 100 hull her på Arendal tidligere. Vi tenkte at det måtte vi slå.

– Var det en opplevelse som ga mersmak?

– Hvis det kommer noen andre og spiller 102 hull, så må jeg jo nesten spille 103. Men jeg håper ikke at det skjer. Vi hadde det veldig gøy, men jeg må innrømme at jeg ikke er så veldig gira på å gjøre dette igjen.

På lørdag er det imidlertid tilbake på golfbanen igjen for Svein Olaf og resten av kompisgjengen. Da er det duket for én av Odel Tours årlige majors.

– Da trenger jeg iallfall ingen innspillsrunde! Det blir rett på første tee for min del, ler Svein Olaf.

Powered by Labrador CMS