MIKLAGARD-KRISEN//

Kreditorene sier nei – vil ha mer for Miklagard

Om ingen legger mer penger på bordet, blir det ikke drift og golfbane på Miklagard i 2024.

Miklagard
Timeglasset er i ferd med å renne ut for golf på Miklagard i 2024. Forhåpentligvis kan partene finne en løsning sammen.
Publisert Sist oppdatert

Det bekrefter Per Christian Svendsen i en kortfattet sms til Norsk Golf torsdag ettermiddag. Han er prosjektleder i Bjarøy AS, selskapet som er engasjert for å sikre og realisere verdiene i konkursboet til Miklagard GK og det tilhørende aksjeselskapet.

Svendsen gjør det klart at kreditorene ikke har fått inn et bud på ønsket nivå, og at golfen på Miklagard går en svært usikker tid i møte om budgiverne ikke ønsker å betale mer for boet.

«Vi håper å få til en løsning som ivaretar alle parter på best mulig måte. På nåværende nivåer blir det ikke videre drift og golfbane i overskuelig framtid på Miklagard,» fastslår Svendsen i tekstmeldingen.

Kortversjon av saken

  • Prosjektleder Per Christian Svendsen i Bjarøy AS bekrefter i en sms til Norsk Golf at kreditorene ikke har fått inn et bud på ønsket nivå for konkursboet til Miklagard GK.
  • Flere grupperinger har vist interesse for å overta Miklagard, men framtiden til golfen på Kølfta er usikker hvis ingen budgivere øker sitt bud.
  • Tore Waagø understreker behovet for en rask løsning, da en ny klubb står overfor økonomisk tap og risikerer å miste medlemmer og ansatte.

Må i tenkeboksen

Tilbakemeldingen fra bostyrer bekrefter at avstanden mellom partene foreløpig er stor. 

Etter det Norsk Golf kjenner til, har flere ulike grupperinger uttrykt interesse for å overta og starte opp en ny golfklubb på Miklagard. Konstellasjonen med tidligere daglig leder Tore Waagø, Arild Karlsen, Arne Sartz-Knudsen og Trond Laeng er til nå de eneste som åpent har fortalt at de har lagt inn bud for å kjøpe boet.

– Det budet ble avslått. Det har vi fått beskjed om, sier Tore Waagø til Norsk Golf.

– Hva gjør dere nå?

– Vi er i tenkeboksen. Men samtidig håper vi at banken, eller Bjarøy, som leder denne prosessen på vegne av kreditorene, skal komme med et utspill. Vi er litt i blinde på hva de mener og tenker.

– Har dere møttes for å forhandle?

– Nei. Vi har en ryddig dialog med Bjarøy på e-post, men de har foreløpig ikke vært interessert i å møte oss. Vi la inn et bud, som de nå har sagt nei til. Og vi har ikke hørt så mye mer enn det. At budet ikke var bra nok.

– Vet du om det har kommet inn andre bud?

– Nei, det vet vi ikke. Men vi tror ikke det. Da hadde vel vi fått vite det. Jeg antar at de vil selge til høystbydende, sier Waagø.

Store verdier i spill

Da Miklagard GK måtte gå den tunge veien til skifteretten midt i januar, hadde klubben en total gjeld på 26,8 millioner kroner, hvorav 17,8 millioner var et langsiktig lån i DNB, i dag den største kreditoren.

– Vi var flere som forsøkte å få til en løsning før klubben og aksjeselskapet gikk konkurs, men det lot seg ikke gjøre, forteller Waagø, som fortsatt håper at det finnes en lykkelig utgang for alle som er glade i golfen på Kløfta.

Verdiene som kreditorene nå ønsker å realisere, er i første rekke en leieavtale med grunneier som gir den nye klubben tilgang på et av Norges flotteste golfanlegg og eierskap til et like imponerende klubbhus.

– Kreditorene har nok en pris i hodet, og tenker at de skal ha den summen, men jeg tror ikke de helt forstår hva en overtagelse av banen innebærer. 

– Klubben må startes helt på nytt. Akkurat nå har Miklagard null medlemmer, poengterer Waagø.

Timeglasset renner ut

Ved utgangen av 2023 sto den nå konkursammede klubben med 901 registrerte medlemmer i Golfbox. To uker senere gikk klubben til skifteretten. Ni ansatte og et tosifret antall sesongarbeidere mistet jobbene, og medlemmene ble fristilt fra sine forpliktelser.

Det er et timeglass som nå er i ferd med å renne ut.

– Vi må finne en løsning, helst innen to og maks fire uker, mener Waagø. – For de tidligere medlemmene finner seg nå andre klubber. Og derfor vil 2024 uansett gi et stort underskudd. Det må alle som ønsker å overta klubben forstå.

Waagø, som var ansatt på Miklagard i 22 år, er glad for at kreditorene har reengasjert banesjef Duncan Bruce og flere greenkeepere for å gjøre det som trengs i vinter.

– De forstår at banen må vedlikeholdes mens forhandlingene pågår, og det er bra. Jeg tror fortsatt at vi kan komme til enighet, sier Tore Waagø. 

– Men det må skje raskt, understreker han. 

– For i tillegg til medlemmer, handler det også om å få på plass ansatte og beholde maskinene. I det sekundet et leasing-firma henter maskinparken, er banen ingenting verdt. Ingen vil ha en bane som ikke blir vedlikeholdt. Og klubbhuset har ingen verdi uten banen igjen. 

Powered by Labrador CMS