Team Norway Junior//

Lagseier, individuell andreplass og hole-in-one

Det ble en innholdsrik uke for Team Norway-juniorene i Italia da det norske guttelaget fikk heise trofeet som beste nasjon. Jentene kom på tredjeplass på andre siden av landet. 

Takket være gode prestasjoner fra Marcus Audun Goosen (f.v.), Sander Vallestad og Cornelius Farhang vant de norske guttene Nattions-trofeet.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken spilte både gutter og jenter fra Team Norway Junior i Italia. Guttene spilte Italian Boys (U16) på Golf Club Biella like utenfor Milano, mens jentene spilte det internasjonal U18-mesterskapet på Villa Condulmer rett nord Venezia. 

I det som er to store internasjonale juniorturneringer hvor mange land stiller med sine sterkeste utøvere for å kjempe om både individuelle og lagbaserte titler. 

Det norske herrelaget bestod av Sander Vallestad (Sunnfjord GK), Marcus Goosen (Sunnfjord GK), Mikkel Bergum Johansen (Drøbak GK) og Cornelius Farhang (Oslo GK)

Det var Sunnfjord-gutten Marcus Goosen som leverte det beste resultatet med en sterk andreplass (73, 69, 70, 72). Han ledet turneringen med fire slag etter tre runder, men på avslutningsdagen brukte svenske Enzo Persson kun 68 slag for å komme seg rundt det som er regnet som Italias nest beste bane. Goosen måtte se seg slått på oppløpssiden, men 16-åringen tar likevel med seg gode erfaringer og en sterk andreplass. 

Goosen ble kun slått av svenske Persson i den 16. utgaven av Italian Boys.

Vant Nations-trofeet

Samlet sett leverte de norske guttene den beste golfen av samtlige nasjoner. Scorene til Goosen (–3 totalt), Farhang (+4) og Vallestad (+7) var nok til å ta med seg den gjeve tittelen som «beste nasjon».  Sveits og England tok de to resterende pallplassene. 

– Generelt sett var det en flott turnering. Alle spillerne har bra potensiale og takler dette nivået, som er det neste stadiet for dem. Det er selvfølgelig veldig gøy når de leverer skikkelig god golf og havner høyt oppe på resultatlisten. Dette skal feires!, skriver Calle Gustavsson, hovedtrener for junior-guttene i Team Norway, i en tekstmelding til Norsk Golf. 

I tillegg er treneren fornøyd med måten utøverne forberedte seg til turneringen og hvordan de aktivt jobber for å bli bedre. Han understreker at spillerne har mye kunnskap om hvordan de skal utvikle seg videre og alltid er nysgjerrige på hva som skal til for å bli bedre. 

– Som trener blir man ekstra glad når man ser hvordan de støtter hverandre, og de tre andre virkelig gledet seg over Marcus sitt gode spill. Jeg tror at vi vil komme mye lengre hvis vi støtter hverandre på ulike måter, sier Gustavsson. 

Mikkel Bergum Johansen fikk HiO i Italia.

Den beste enkeltprestasjonen denne uken går til Mikkel Bergum Johansen, som til tross for missed cut, fikk oppleve det alle golfere drømmer om - hole in one. På det 17. hullet (172 meter par 3) trengte Drøbak-spilleren bare ett slag. 

Bronsje for jentene

Fire timer øst for Milano spilte seks norske jenter Italian Girls International Championship på GC Villa Condumer. 

Maren Farbu (Losby GK), Hedevig Anna Braastad-Huth (Fana GK), Martine Sveum (Haga GK), Henriette Spilling Gjelten (Losby GK), Ella Ingebretsen (Stavanger GK) og Marie Sandtorv Lussand (Fana GK) representerte de norske fargene på banen like nord for Venezia. 

Til tross for flere timer spilleopphold på grunn av regnvær, fikk de norske jentene en god opplevelse. Det norske førstelaget bestående av Farbu, Ingebretsen og Spilling Gjelten tok tredjeplass i lagkonkurransen like bak Italia og Frankrike. 

Beste individuelle plassering for de norske jentene var det Losby-spiller Maren Farbu som sto for. Med tre runder på 70, 71 og 75 endte hun tre over par på en 12. plass. 

Her er resultatene for guttene

Her er resultatene for jentene

 

Powered by Labrador CMS