ANNONSERT INNHOLD //

Les alt om Cobras revolusjonerende 3D-printede puttere

Noen ganger kommer det teknologi som for alltid endrer på hva som er mulig. 3D-printing er en slik revolusjon, og nå lanserer Cobra verdens første putter med en 3D-printet konstruksjon av nylon. Resultatet er ekstremt vridningsstive puttere med vekten plassert der den gjør best nytte.

Ved hjelp av en 3D-printed konstruksjon får Cobras nye puttere en ekstremt høy MOI. For deg betyr det stødigere putting.
Publisert

(NB! Denne artikkelen er en annonse)

Cobra har i løpet av de siste tre årene jobbet med å tette igjen det eneste hullet de hatt i sitt sortiment av køller: puttere. Spillerne har etterspurt Cobraputtere i flere år, men Cobra har ikke ønsket å lansere puttere som var like alle andre puttere. Skulle de lansere puttere, da ville de gjøre det med innovasjoner som for alltid forandrer en putters egenskaper.

Så når teknikken med 3D-printing kom så begynte Cobra sine produktutviklere å utforske den teknikken. Først for å kunne fremstille prototyper raskt, men ganske snart innså de at teknikken i seg selv kunne gi fantastiske muligheter. For ved hjelp av 3D-printing kan de produsere avanserte konstruksjoner som er både ekstremt vridningssterke og ekstremt lette. Og er det noe du vil ha i en putter så er det en vridningssterk og lett kjerne som frigjør vekt slik at du heller kan plassere den vekten lengst mulig ut i hjørnene og nær trefflaten. Konstruksjonen gjør at en bladputter med 3D-printet kjerne, har samme vridningsstivhet, MOI-verdi, som en vanlig mallet. Og en mallet med 3D-printet kjerne tar MOI til et helt nytt nivå for puttere. Ingen annen i samme størrelse er i nærheten.

Cobra var ikke fornøyd med å bare forbedre vridningsstyrken. De ville også ha en trefflate som ga ballen rett rull ved balltreff. Så de tok kontakt med putter merket SIK Putters, som blant andre Bryson DeChambeau benytter. SIK har en slagflate som de kaller for Descending Loft Technology, DLT, og enkelt forklart har DLT fire loft på slagflaten; 1° lengst ned og så 2, 3 og 4°. Det gjør at uansett om du slår ned eller opp på ballen når du putter, så vil ballen starte på samme måte. Cobra har nå tatt SIK sin patenterte slagflate og overført den til en aluminiums insert for at du skal få en putter føles myk og gir bra rull.

Avslutningsvis er alle Cobra sine nye puttere utstyrt med Cobra Connect i grepene. Det er en integrert sensor som du kan koble sammen med Arccos Caddie, en app som registrerer alla slagene dine på banen og gir deg statistikk slik at du kan gjøre smartere, datastøttede beslutninger. Når du kjøper en Cobra KING putter får du både gratis sensorer til resten av køllene dine og en 90-dagers gratis testperiode av Arccos Caddie. Golfere som bruker Arccos Caddie forbedrer i genomsnitt hcp sitt med 3,6 slag i løpet av det første året.

Cobra 3D Printed Series

Cobra 3D Printed Series består av tre ulike puttere, alle med en 3D-printet kropp, stålramme rundt og tungstensvekter ute i hjørnene, Cobra Connect i grepene og SIK sin slagflate. Her kommer en kort presentasjon av hver enkelt modell:

Flaggskipet er en malletputter med navnet Agera. Den har hele 54 gram tungstensvikter plassert i de fire hjørnene, og det gir den suverent høyeste MOI-verdien på markedet for en putter på denne størrelsen. Legg til en tydelig siktlinje, 0° tåheng og mulighet for å få den som Armlockmodell, og du har en putter som du virkelig kan stole på.

Liker du en fang putter med to vinger, så skal du ta en titt på Supernova. De to vingene hjelper til med både stabilitet og sikte, dessuten kan du enkelt plukke opp ballen med putteren. Også denne putteren er face balanced med 0° tåheng, som gjør at den passer best til deg som har et ganske rett puttestroke. En ekstremt stabil putter.

Er du en mer klassisk putter som foretrekker en bladmodell har Cobra noe som virkelig er skapt for deg. Med form som en bladputter, men med en MOI-verdi som tilsvarer en mallet, så er Grandsport 35 putteren du har drømt om. Med 30 gram tungsten lengst ute i hjørnene så får du en ekstremt stabil putter i et lite format. Grandsport 35 har 35° tåheng som innebærer at den er laget for deg som har en lett bueformet puttebevegelse. Også denne modellen finnes som Armlock.

Cobra Vintage Series

Som navnet antyder så er dette en serie puttere med mer klassisk form. Disse har ikke den 3D-printed kropp, isteden har de utbyttbare vekter i sålen som du kan justere for å tilpasse putteren til din puttebevegelse. Alla fyre modellene i Cobra Vintage Series er produsert i rustfritt stål, de har SIK sin suverene slagflate i aluminium, og er utstyrt med Cobra Connect-sensorer i grepet.

Stingray er den største modellen i Cobra Vintage Series, en oversized mallet som finnes både som face balance og med 40° tåheng for at flere golfere skal finne en passende putter. Putteren kommer med en 10-gramsvekt i sålen, og den vekten kan byttes ut mot 15, 20 eller 25 gram for å tilpasse svingvekten etter hva du liker. Tydelig siktelinje og stor form gjør at du føler deg trygg før den avgjørende putten.

Nova er en klassisk fangputter med to langa vinger som gjør putteren både stabil og enkel å sikte med. I sålen sitter to 10-gramsvekter som kan byttes ut mot tyngre vekter for å forandre svingvekt og/eller tåheng. Nova finnes også både som face balanced og med 40° tåheng.

Torino er en litt mindre half-mallet i klassisk, rund form. Denne har også to 10-gramsvekter i sålen som kan byttes ut mot tyngre for å forandre svingvekt og/eller tåheng. Som standard er Torino face balanced (0° tåheng).

Avslutningsvis har vi bladputteren Sport. En lekker sak som finnes med to skaftinfestinger for enten 45 eller 60° tåheng. Jo rundere puttebevegelse du har, desto mer tåheng skal putteren din ha. Også på denne sitter det to 10-gramsvekter i sålen som kan byttes ut mot tyngre for å forandre svingvekt og/eller tåheng.

Test Cobras nye puttere: Besøk din lokale butikk som selger Cobra for å teste hvilken modell som passer best for deg.

Powered by Labrador CMS