Lund og Bertheussen ble norgesmestre

På hull 8 var begge matchene over. Elias Bertheussen og Karoline Lund kunne juble for seire over henholdsvis Michael Mjaaseth og Celine Borge i stekende sol på Atlungstad.

Publisert

Godt og vel 30 varmegrader i skyggen – dersom det finnes skygge noe sted på Atlungstad, da. NRK med direktesending, kamerateam som løp på kryss og tvers, og ikke minst to spennende finaler. Lørdag 27. juni var en nydelig dag for norsk golf.

Challenge Tour-proff Elias Bertheussen var favoritt mot 17 år gamle Michael Mjaaseth i herrenes finale. Trønderen gikk én opp tidlig i matchen, men klarte ikke riste av seg unggutten. Avgjørelsen falt på det åttende hullet – da Mjaaseth ikke satte putten sin var det over. Dermed kunne Byneset-spilleren juble for sier 2&1,  NM-gull og en sjekk på 65.000 kroner. 

– Det har vært en spesiell tid, sier Bertheussen til Norsk Golf etter runden.

Etter at han fikk et epilepsi-anfall i fjor vinter, ble tilværelsen snudd på hodet. Han har ikke kunnet kjøre bil selv, og er avhengig av andre for å komme seg til og fra trening. 

– Egentlig tror jeg det kan ha gjort meg bedre. For nå er jeg nødt til å få inn kvalitet på den tiden jeg trener. Jeg må innrette meg etter andre og sørge for å få utnyttet tiden best mulig.

Og det ser han ut til å ha gjort. Nå har han tatt første stikk i Garmin Mini Tour, som fortsetter med turnering på Kongsvinger og NM på Holtsmark. 

Lund viste styrke

Herrene og kvinnene gikk i samme flight i finalen, dermed var det fire spillere som gikk på de samme greenene i ni hull lørdag. 
Karoline Lund og Celine Borge var blant forhåndsfavorittene før turneringen startet. Finalen ble avgjort på greenen.

– Jeg følte det stod på puttingen. Det var veldig jevnt, så satte jeg to gode putter, og da fikk jeg overtaket etterhvert. 

Norsk Golf møter Karoline Lund i skyggen. Etter hennes ønske. Hun er kokt, sliten og svett etter mange dager i den stekende sola. Og hun er «the one to beat» etter første runde av Garmin Minitour. For det manglet ikke på sterke navn i startfeltet. Men Lund slo dem alle sammen, og sikter seg inn mot sammenlagtseieren.

– Ja, det er absolutt noe jeg har lyst til. Men det er mange gode spillere, og den av oss som har uka, den vinner rett og slett. Så vi får bare se.

Neste turnering er på Kongsvingers Golfklubb. Der kommer de ikke til å måtte bry seg om NRK-kameraer oppi ansiktet mens de er ute og spiller. 

– Det er klart det var uvant. Men det var kult også. Dessuten tenker jeg at det er noe som er bra å lære seg. Skal vi spille på LPGA-touren en dag, er det dette som venter. 

I bronsefinalene gjorde Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) kort prosess Moss&Rygge GKs Magnus Pedersen, og sikret tredjeplassen etter å vunnet matchen 4&3. 
I kvinnenes bronsefinale var det Fana GKs Silje Torvund Ohma som gikk seirende ut etter å ha slått Emilie Øverås (Oslo GK) 2&1.

Powered by Labrador CMS