Q-SCHOOL FINALEN //

Hole-in-one og birdieshow da Maiken og Madelene jublet

Maiken Bing Paulsen og Madelene Stavnar er klare for en full sesong på europatouren etter en superfinale på Q-school onsdag.

Maiken Bing Paulsen hentet fram sitt beste, og alt hun har trent for, da det gjaldt som mest på La Manga Club. (Foto: Tom Erik Andersen)
Publisert

LA MANGA (Spania): Etter fem lange dager med nervepirrende golf ble det en fantastisk norsk finaledag på La Manga Club. For både Maiken Bing Paulsen og Madelene Stavnar spurtet inn til en plass blant de 20 beste og sikret seg et gullkort til Ladies European Tour i 2023.

– Det er ekstremt deilig å stå her og vite at jeg får være med i så og si alle turneringene neste år, sier en lykkelig Bing Paulsen.

– Jeg har jobbet så hardt for dette, fra seks om morgenen til åtte om kvelden, det er iallfall sånn jeg har følt det. Og da er det ekstra deilig å få denne bekreftelsen på at alle timene med trening var verdt det, at jeg faktisk er god nok for dette nivået.

Madelene Stavnar (med ryggen til) klatret fra en 37. plass til en topp-20 plassering under finaledagen på Q-school. (Foto: Tom Erik Andersen)


Rett i hullet

Hun var ikke alene om å juble. For utenfor scorekort-mottaket sto allerede Team Stavnar med tårer i øyekroken.

Madelene startet finaledagen på backnine. Fra sin delte 37. plass hadde Tønsberg-jenta lagt en langsiktig plan over 18 hull for å klatre på ledertavlen.

Den planen gikk ned i hullet allerede på den tredje greenen.

– Jeg fikk en sjuk start, innrømmer Madelene.

– Jeg slo ballen midt på flagget. Den spratt én gang, så ble den bare borte. Jeg har aldri hatt hole-in-one i turnering før, og det ble egentlig litt vanskelig å håndtere. Plutselig hadde jeg tatt inn mye av det tapte. Jeg brukte tid for å samle meg igjen, komme videre, finne rytmen.

En birdie og to bogeyer fulgte på den lange veien inn. Og da Stavnar pegget opp med bare tre hull igjen å spille, var hun fortsatt godt utenfor topp-20.

Med tre hull igjen å spille måtte Madelene Stavnar ha tre birdier for å komme innenfor de 20 beste sammenlagt. (Foto: Tom Erik Andersen)


Noe helt spesielt

– Jeg visste at jeg måtte hente fram noe helt spesielt på slutten. Så jeg bestemte meg bare for å «gønne» på, forteller hun.

Fra oppslått torv i fairway la hun ballen én meter fra pinnen, og senket den første birdien. Hun trengte to til.

– På det nest siste hullet havnet jeg bak et tre, og måtte slå historiens største fade (høyreskru, red.anm.) inn mot flagget. Jeg tok hybriden og slo den største slicen jeg klarer.

Check! Det ble birdie nummer to. Men 22-åringen fra Vestfold GK var ikke ferdig. Og da hun trengte det som mest, senket hun sin tredje på rad på turneringens siste hull.

– Ja, da var jeg faktisk litt imponert over meg selv, sier Madelene. – Hvis det er lov å si?

– Det er lov i dag!

– Det er fint! For dette betyr så vanvittig mye. Nå skal jeg hjem til en etterlengtet juleferie. Og så gleder jeg meg masse til neste sesong. Det skal bli så moro.

Maiken Bing Paulsen hentet fram sitt beste, og alt hun har trent for, da det gjaldt som mest på La Manga Club. (Foto: Tom Erik Andersen)

Maikens mesterstykke

I samme øyeblikk som Team Stavnar, med pappa Thor på bagen, slapp jubelen løs, nærmet Maiken Bing Paulsen seg de siste hullene.

Finaledagen hadde startet på verst tenkelige vis, med tre strake bogeyer. Og tre hull før slutt var Drammen-jenta plutselig i en lignende situasjon som Stavnar en time tidligere.

Hun trengte minst én birdie for å klatre innenfor de 20 beste.

– Jeg hadde vært ganske avslappet hele veien, men på hull 16 løp tankene gjennom hodet, på hvilken forskjell det er å bli topp-20 og topp-50. Da mistet jeg fokus et øyeblikk, og slo en altfor lang putt, som jeg heldigvis klarte å redde.

Og da birdie-putten rullet i på 17, visste Maiken hva som gjaldt da hun tok trappene opp til det siste tee-stedet.

Maiken Bing Paulsen hentet fram sitt beste, og alt hun har trent for, da det gjaldt som mest på La Manga Club. (Foto: Tom Erik Andersen)

Verdien av trening

La det være klart for alle som ikke er like kjent på La Manga Club: Det 18. hullet på South Course er vanskelig nok, uten det presset som hviler på skuldrene til en hardtsatsende, ung spiller på vippen i kvalifiseringsfinalen på Q-school.

En smal fairway med vann til høyre. Et stort juv og liten green.

– Pulsen steg kraftig da jeg kom opp på tee, bekrefter Maiken.

– Men akkurat den situasjonen har jeg stått i mange ganger på trening. Jeg pleier å visualisere sånt, jage opp pulsen hjemme på rangen. Og det var det jeg fortalte meg selv: Dette klarer du, Maiken! Dette har du gjort tusen ganger!

Utslaget var midt i fairway. Innspillet midt på greenen. Og ballen midt i hullet, for birdie.

– Det er så deilig! Og akkurat nå gleder jeg meg bare til å sette meg sammen med Madelene og de andre jentene, slippe ned skuldrene og feire litt.

NB! Celine Borge (-2) ble til slutt nummer 25 i turneringen, to slag bak Bing Paulsen og ett bak Stavnar. Renate Grimstad (par) kompletterte en god norsk dag på La Manga Club. Stavanger-spilleren gjorde to (!) eagler på runden Først senket hun innspillet på hull 10 (par 4), deretter fulgte hun opp på hull 13 (par 5). Grimstad endte på delt 34. plass, gost innenfor topp-50, og får dermed en fin kategori på europatouren neste år.

Renate Grimstad gjorde to eagler på finaledagen og fikk også en god kategori etter Q-school. (Foto: Tom Erik Andersen)


Powered by Labrador CMS