Magiske Tutta klarte nesten det umulige

Suzann Pettersen var ett slag unna å havne i omspill i LPGA Championship etter en kanonavslutning av de sjeldne. Verdensener Inbee Park vant turneringen så vidt det var.

Publisert
For en avslutning det ble på årets andre majorturering av Suzann Pettersen!
 
 
Etter at torsdagen regnet bort, skulle det spilles 36 hull søndag, og da Tutta begynte dagen med en 74-runde på morgenen så hun ut til å ha spilt seg ut av seierskampen.

Med en runde igjen å spille lå hun tre over sammenlagt, og 11 slag bak lederen Inbee Park. Da gikk Tutta ned i kjelleren og gravde frem sin beste golf.

Med en fantastisk avslutning bestående av utrolige syv birdies og ikke en eneste bogey hoppet hun fra 31. plass og helt opp til delt tredjeplass. Da Inbee Park samtidig begynte å kjenne nervene på slutten ble det uhyre spennende.

– Jeg har puttet så dårlig denne uken, så da jeg avsluttet tredjerunden gikk jeg rett på puttinggreen. Jeg gjorde en liten justering i oppstillingen, jeg tror jeg stod for langt unna ballen. Etter det senket jeg nesten alt, sier Tutta til lpga.com.

Dessverre kom Tutta akkurat til kort, og med -4 totalt var hun ett slag unna en majorprestasjon for historiebøkene.

Inbee Park så halvveis i runden ut til å seile fra med seieren, men visnet mot slutten samtidig som den skotske veteranen Catriona Matthew spilte stødig. Da dagen var omme var de begge fem under par. Dermed bar det ut i omspill.

Da skjerpet Park seg, og med birdie på det tredje omspillshullet mot Matthews’ bogey, kunne verdenseneren juble for sin tredje majorseier, og sin andre for året.

– Omspill var ikke en del av planen i dag, men det var en tøff dag der ute. Spesielt når man misser så mange fairways som jeg gjorde. Men nå føles det fantastisk. Faktisk følte jeg meg heldig over å komme i omspill. Med antallet fairwayer jeg misset var det nesten et mirakel at jeg kom med i omspillet, sa Park til lpga.com kort tid etter seieren.

For Tutta sin del ble det nok en pallplassering i en major. Tutta endte på tredjeplass bak nettopp Park i årets første major, Kraft Nabisco Championship. Norsk Golf kunne før ukens turnering avsløre at 32-åringen er den spilleren på touren med flest pallplasseringer i majorer de seks siste årene uten seier, og med søndagens resultat står hun nå med syv major-pallplasseringer siden LPGA Championship-triumfen i 2007.

Denne gang var det likevel annerledes. Denne gangen handlet det mer om turneringen hun nesten stjal, enn turneringen hun tapte.

– Jeg er stolt over måten jeg kom tilbake på i dag. Det var dessverre bare litt for sent. Jeg er skuffet over at jeg ikke fikk gjort justeringen med putteren litt tidligere. Men slik er det når du er blond! Noen ganger trenger du litt lenger tid på å finne ut av ting, spøker Tutta.

Årets tredje major, U.S. Women’s Open er nå bare to uker unna. Med søndagens avslutning er Tutta full av selvtillit for å angripe den majorturneringen hun selv føler passer sin spillestil best.

– Dette var et bra «boost» for selvtilliten å vite at jeg kan rette opp spillet med en liten justering. For det er sikkert en feil som kommer til å krype tilbake. Det er deilig å vite hva jeg skal gjøre for å rette det opp, avslutter Tutta.

Les også: – Jeg tør å være best

Runde 2

Suzann Pettersen ligger syv slag bak teten før søndagens maratoninnspurt av Wegmans LPGA Championship.

Da skal det spilles 36 hull, ettersom torsdagsrunden aldri kom i gang på grunn av regnvær. Suzann Pettersen hadde en delt 16. plass som utgangspunkt før lørdagens andrerunde, men falt tilbake etter en runde på en over par (73).

Med bare åtte greentreff ble det vanskelig å score lavt, og Tutta måtte kjempe for sine par. Da dagen var omme stod det tre bogeys, to birdies og resten par på scorekortet. Det holder til en delt 23. plass etter halvspilt turnering.

Hun har syv slag opp til amerikaneren Morgan Pressel på toppen av leaderboardet. Luken er overkommelig, men Tutta er avhengig av en sterk tredjerunde for å krympe forspranget. Mye kan dog snu seg når banen spilles så vanskelig som den gjør. Locust Hill spilles lang på grunn av det kraftige regnværet, og også lørdag kom det nye regnskyll som gjorde banen enda bløtere.

Det er sør-koreansk dominanse i toppen, og verdensener Inbee Park og Chella Choi deler andreplassen to slag på Pressel. Til sammen har Sør-Korea seks spillere topp-7.

– Det føles som vi har en runde igjen å spille, men vi må spille to runder på en dag. Det kommer til å bli tøft både fysisk og mentalt. Det er noe som blir viktig å klare og takle. Det blir viktig å få koblet av ordentlig i kveld, slik at man er utvilt og klar for morgendagen, sier Inbee Park til lpga.com.

Runde 1

Suzann Pettersen skaffet seg et greit utgangspunkt i åpningsrunden av årets andre majorturnering, LPGA Championship.

Etter at førsterunden ble utsatt på grunn av kraftig regnskyll torsdag, kom spillet endelig i gang på Locust Hill fredag. Der åpnet Suzann Pettersen med en runde på par (72), noe som foreløpig holder til en delt 16. plass sammen med syv andre spillere.

Tutta startet runden på hull 10, og var to over for dagen da tre hull gjenstod. Med to velsmakende birdies på de tre siste hullene kom hun seg heldigvis tilbake på par for dagen, og hindret at luken opp til toppen ble for stor.

Fem slag foran henne leder sør-koreanske Chella Choi, etter en sterkt 67-runde. Slaget bak deler Morgan Pressel og Joyai Shin andreplassen.

Før turneringen beskrev Tutta ukens bane som ekstra vanskelig i år. Fairwayene er ekstra smale, og roughen enda tykkere enn vanlig.

– Mange steder er det et automatisk straffeslag å havne i roughen, man må bare chippe seg ut, sa Tutta til Norsk Golf.

Det er med andre ord alfa og omega å finne kortklipt gress fra utslagene, og Tutta gjorde en god med det fredag. 12 av 14 fairwaytreff, og en snittlengde på bare 207 meter vitner om en konservativ strategi fra tee med lite driver-bruk. Dessuten gir ikke banen bort noen ekstra meter med rull, etter torsdagens nedbørsmengder.

Det er nå seks år siden Tuttas forrige, og så langt eneste majortriumf. En majorseier står øverst på ønskelista til 32-åringen, som har vært nærmere seier enn noen annen spiller de siste årene. Siden seieren i LPGA Championship i 2007 har hun seks pallplasseringer i majorturneringer. Ingen andre på touren har flere pallplasseringer i majorer i samme tidsperiode uten å vinne.

Før turneringen

Suzann Pettersen & co. må vente til fredag med å komme i gang med årets andre majorturnering, Wegmans LPGA Championship i New York.

Kraftig regnvær gjennom hele torsdagen tvang turneringsleder til å bite i det sure eplet, og utsette åpningsrunden av LPGA-mesterskapet til fredag kl. 13.15 norsk tid.

Dersom været tillater det er planen fortsatt å spille 72 hull, med 36-hulls maratoninnspurt på søndagen, skriver lpga.com. Senest på Bahamas for et par uker siden ble turneringen kraftig amputert som følge av kraftig regnvær. Da ble turneringen kortet ned til 36-hull.

Verdenstoer Stacy Lewis sier det var som forventet at det ble utsettelser i årets andre majorturnering.

– Jeg tror de fleste her var klar over hvordan værmeldingen var på starten av dagen. Vi visste at det kom til å bli en lang dag, og uke. Det er det alltid her. Vi har slitt mye med værutsettelser i år. Man må bare holde seg tålmodig, og være klar når man først har mulighet til å spille, sier Lewis.

Les også: Tutta forbereder seg på knalltøff test

Regnværet gjør nok ikke banen noe lettere når spillet først kommer i gang. Suzann Pettersen fortalte Norsk Golf tidligere denne uken at banen er satt opp ekstra vanskelig i år med smale fairways og ekstra tykk rough. Og nå har roughen blitt enda seigere etter torsdagens regnvær.

– Mange steder er det automatisk straffeslag å havne i roughen, man må bare chippe seg ut, sa Tutta til Norsk Golf, som samtidig konstaterte at formen var god før turneringen.

Brittany Lang er enig med Tutta, og sier mange fairwaytreff blir nøkkelen til seier denne uken.

– Med denne mengden regn kommer det til å bli ekstremt vanskelig. Banen er ikke veldig lang, men kommer til å spilles mye lengre nå. Roughen kommer til å være både tykk og våt. Det er nesten umulig å slå ut av den våte roughen.

Les også: Så nær har hun vært ny majortriumf

Powered by Labrador CMS