Marianne Skarpnord trekker seg fra Tokyo-OL

Marianne Skarpnord har gitt seg selv mulighet til å vinne Ladies European Tour sammenlagt og har bestemt seg for å trekke seg fra OL. Nå retter NGF-presidenten kritikk mot LET.

Publisert

– Veldig synd, men så brutal er den internasjonale golfen, uttaler golfpresident Egil Hatiling i en pressemelding fra Norges Golfforbund etter at Marianne Skarpnord tirsdag meldte han ut trekker seg fra OL i Tokyo.

– OL har alltid vært et mål for meg. Jeg var så privilegert å få representere Norge under OL i Rio i 2016, så det er etter grundige overveielser og med tungt hjerte jeg har meddelt golfforbundet og Olympiatoppen at jeg trekker meg fra lekene i Tokyo, sier Marianne Skarpnord. 

Skarpnord har vært Norges beste kvinnelige golfutøver de siste årene. Hun spiller til daglig på Ladies European Tour (LET) og har de siste fire årene vært godt innenfor det internasjonale golfforbundets (IGF) krav for kvalifisering til OL i Tokyo. 

(Artikkelen fortsetter under)

Etter flere uker med godt spill på LET står Skarpnord med en seier og en fjerdeplass i sine to siste turneringer, noe som har løftet henne opp til en fjerdeplass på den totale resultatlisten (Order of Merit) så langt i sesongen. Det plasserer henne samtidig i en posisjon der hun har mulighet til å vinne sammenlagt ved sesongslutt, forutsatt at hun gjør det bra også på de kommende store turneringene. 

Utfordringen er at flere av disse kolliderer med OL i Tokyo.

– Det er Ladies European Tour som er arbeidsplassen min. Slik programmet er lagt opp og sesongen har vært så langt, er situasjonen at jeg må velge mellom OL-deltakelse og muligheten til å vinne LET. Det handler om økonomi til å fortsette satsingen etter en tung koronaperiode uten turneringer, muligheter for å kunne spille Solheim Cup, samt tilgang til LPGA i 2022, fortsetter Skarpnord.

(Artikkelen fortsetter under)

Egil Hatling, president i Norges Golfforbund, sier NGF veldig gjerne skulle sett Skarpnord i Tokyo.

– Vi beklager avgjørelsen og skulle helst sett at Marianne representerte Norge i Tokyo. Når det er sagt, er det viktig også å ha forståelse for den spesielle situasjonen profesjonelle golfere står i. De er selv ansvarlig for å finansiere sin egen satsing, hovedsakelig gjennom innspilte pengepremier på de internasjonale tourene. I motsetning til herrene er det langt fra så økonomisk gunstig å være kvinnelig golfer på europeisk toppnivå, sier president i NGF, Egil Hatling.

(Artikkelen fortsetter under)

Hatling etterlyser bedre tilrettelegging fra de internasjonale tourene.

– Når golf er på OL-programmet, er det viktig at de store tourene som PGA, LPGA, European Tour og LET i så stor grad som mulig freder OL-perioden slik at de beste utøverne kan stille uten å risikere å gå glipp av sammenlagtseire. Når LET legger store turneringer samtidig som OL, setter de utøvere i en veldig vanskelig situasjon. Det blir litt som om det skulle arrangeres verdenscup i langrenn med doble poeng samtidig som OL, fortsetter Hatling.

Rett før OL arrangerer Ladies European Tour ISPS Handa World International i Irland, og samtidig med OL arrangerer de Aramco Team Series i Spania.

NGF skriver i pressemeldingen at de vil ta opp situasjonen med både IGF og LET i tiden som kommer.

Dermed blir det opp til Viktor Hovland, Kristian Krogh Johannessen og Tonje Daffinrud å representere Golf-Norges ære i OL. Herrenes turnering spilles fra 29. juli til 1. august, mens kvinnene spiller fra 4. til 7. august.

Powered by Labrador CMS