PGA CHAMPIONSHIP//

Mickelson og 17 andre LIV-spillere klare for PGA Championship

Den 18. mai starter årets andre majorturnering. Også denne gangen blir det spenning i feltet.

Phil Mickelson var fortsatt verdens kuleste mann da han gjorde seg klar til å slå seg ut av problemer på det 16. hullet på Kiawah Island i mai 2021. Han endte opp med å vinne turneringen. Neste uke er han igjen på plass i PGA Championship.
Publisert

Feiden mellom PGA Tour og LIV Golf er på ingen måte over. Stemningen mellom spillerne er kanskje mindre anstrengt enn på det verste, men det er fortsatt mye som er uløst i konflikten mellom det etablerte og den saudi-arabiske utbryterligaen.

Flere runder i rettsapparatet venter. Kampen for å gjøre seg fortjent til verdensrankingpoeng pågår fremdeles. Og det er fortsatt uvisst om LIV-spillerne vil bli tatt ut til Ryder Cup-lagene i september.

Men én ting er iallfall klart: Når årets andre majorturnering spilles på Oak Hill Country Club i New York neste helg, har 18 stjerner fra LIV Golf fått plass i startfeltet – deriblant Phil Mickelson, som sensasjonelt vant turneringen så sent som i 2021.

Phil Mickelson jubler for triumfen i 2021.

Koepka og Kaymer

I fjor var det såret mellom PGA-touren og LIV Golf så ferskt og betent at Mickelson valgte ikke å forsvare tittelen. Men nå er hans selvpålagte pause etter LIV-overgangen historie – og han er tilbake i det gode selskapet.

Startfeltet i Rochester neste helg fylles mest opp av PGA Tour-spillere, men akkurat som i The Masters i april vil 18 spillere fra LIV-touren delta. Blant dem finner vi nevnte Mickelson (vinner i 2005 og 2021) samt to andre spillere som tidligere har sikret seg den enorme pokalen: Brooks Koepka (2018, 2019) og Martin Kaymer (2010).

Bryson DeChambeau, Dustin Johnson, Patrick Reed og Cameron Smith kvalifiserer seg på grunn av deres seiere (i løpet av de siste fem årene) i andre major-turneringer. Mito Pereira og Brendan Steele får plass fordi de endte blant de 15 beste i fjor. Paul Casey endte på delt fjerdeplass i 2021, men kunne ikke spille i fjor på grunn av skade, og får derfor plass i årets felt i stedet.

Mickelson med pokalen i 2021.

Flere faller utenfor

Joaquin Niemann, Abraham Ancer, Thomas Pieters, Talor Gooch, Harold Varner III, Dean Burmester og Anirban Lahiri er kvalifisert fordi de er rangert blant de 100 beste i verden. Sihwan Kim får plass på grunn av sin tredjeplass på International Federation Ranking-listen.

Flere kjente LIV-spillere har ikke tilstrekkelig med registrerte resultater og faller stadig lengre ned på verdensrankingen (LIV-turneringer gir ikke verdensrankingpoeng). De kvalifiserer derfor ikke til PGA Championship. Blant dem finner vi Henrik Stenson, Louis Oosthuizen, Sergio Garcia, Ian Poulter, Bubba Watson og Lee Westwood.

PS! Du kan følge PGA Championship direkte på Viaplay fra torsdag 18. mai.

Powered by Labrador CMS