Mickelson og ti andre LIV-spillere saksøker PGA-touren

Det har lenge vært truet med rettssaker mellom den saudi-arabiske utbryterligaen og PGA Tour. Nå er det en realitet.

Publisert

Onsdag morgen amerikansk tid ble en dokumentmappe med over 100 sider levert til myndighetene i California. Det var Wall Street Journal som først rapporterte om søksmålet.

Phil Mickelson og Bryson DeChambeau er blant de 11 spillerne som nå saksøker touren. Og tre av LIV-gutta krever å få spille allererede i FedEx Cup-sluttspillet neste uke.

Talor Gooch, Matt Jones og Hudson Swafford var kvalifisert til sluttspillet før de meldte overgang til LIV, og mener at de fortsatt har rett til å være med. I første omgang krever de et midlertidig vedtak som gjør det mulig å delta i Memphis.

De andre involverte i søksmålet er Abraham Ancer, Jason Kokrak, Carlos Ortiz, Pat Perez, Ian Poulter og Peter Uihlein.

I søksmålet står det å lese:

Etter hvert som tourens monopolmakt har vokst, har den brukt sin dominans til å lage et arsenal av konkurransebegrensninger for å beskytte sitt langvarige monopol. Nå, truet av inntredenen til LIV Golf, Inc. («LIV Golf») … har touren våget å skade karrieren og levebrødet til alle golfspillere, inkludert saksøkerne Phil Mickelson, Talor Gooch, Hudson Swafford, Matt Jones, Bryson DeChambeau, Abraham Ancer, Carlos Ortiz, Ian Poulter, Pat Perez, Jason Kokrak og Peter Uihlein («saksøkere»), som har vært modige nok til å trosse touren og spille turneringer sponset av den nye aktøren. Touren har forsettlig og nådeløst forsøkt å knuse LIV Golf før den truer tourens monopol.

LIV Golf har så langt arrangert tre turneringer, og før hver turnering har et nytt knippe med PGA Tour- og DP World Tour-spillere sluttet seg til utbryterligaen, støttet av Saudi-Arabias offentlige investeringsfond. Og hver gang har PGA-touren suspendert dem.

– Jeg skulle ønske at det ikke var som nå. Hvis du har kvalifiserert deg, synes jeg du burde ha rett til å delta, sa Abraham Ancer til Golfweek i forbindelse med LIV Golf-arrangementet på Trump National Bedminster forrige uke.

Men onsdagens søksmål vil ikke falle i god jord hos spillerne på PGA-touren.

– Når du saksøker PGA-touren, så saksøker du meg, du saksøker Tiger (Woods), du saksøker Rory (McIlroy), du saksøker oss alle, sa Billy Horschel for en måned siden.

Og verre blir nok stemningen framover. Den amerikanske Presidents Cup-kapteinen, Davis Love III, antydet onsdag at spillerne på PGA-touren ikke engang vil lytte til en rettslig kjennelse.

– Det er vår tour. Vi sitter med alle kortene, og bryr oss ikke om hva retten sier. Hvis de tvinger dette gjennom og krever at LIV-spillerne får delta i våre turneringer, så kanskje vi lar være å stille opp, sier Love III.

Powered by Labrador CMS