PGA TOUR//

Monahan syk – må trekke seg fra jobben

PGA Tour-sjefen har fått helseproblemer og overlater sine daglige plikter på ubestemt tid.

Jay Monahan forventer å møte media og spillerne neste uke.
Jay Monahan forventer å møte media og spillerne neste uke.
Publisert Sist oppdatert

Dagen før årets tredje major, U.S. Open på Los Angeles CC, rapporteres det at Jay Monahan har hatt helseproblemer og allerede overlatt lederansvaret for golfens stjernesirkus på ubestemt tid.

Ifølge en pressemelding utgitt av PGA Tour tirsdag, har Monahan informert touren om at han er i bedring etter en «uspesifisert medisinsk situasjon».

– Styret støtter Jay fullt ut og setter pris på at alle respekterer hans personvern, heter det i uttalelsen.

Få opplysninger

Ifølge touren vil administrerende direktør Ron Price og visepresident Tyler Dennis lede daglige operasjoner i Monahans fravær. Det ble ikke gitt ytterligere detaljer om Monahans tilstand.

Golf Channel rapporterer at en telefonsamtale for å videreformidle nyheten til styret varte i 35 minutter, men ingen flere detaljer ble gitt enn det som ble nevnt i pressemeldingen.

– Tankene våre er med Jay og hans familie i hans fravær, og vi ønsker ham god bedring, sier Price og Dennis i en felles uttalelse.

– Vi har et sterkt og erfarent lederteam, og vår prioritet er å støtte spillerne våre og fortsette arbeidet som pågår for å lede PGA Tour og golfens fremtid, heter det videre.

Pressemeldingen kommer nøyaktig en uke etter at Monahan og touren kunngjorde et overraskende partnerskap med Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF), som står bak finansieringen av LIV Golf.

Vil møte spillerne

Som en del av den foreslåtte avtalen med PIF, var det forventet at Monahan skulle fortsette som administrerende direktør, med Yasir Al-Rumayyan som styreleder.

Det blir rapportert at Monahan forventer å møte spillere og medier neste uke under Travelers Championship.

Monahan (53) ble med på touren i 2008 som utøvende direktør for Players Championship. Han gikk over til en utøvende rolle i touren i 2013 og overtok som kommissær etter Tim Finchem i 2017.

Før han ble kommissær, var Monahan nestleder for Finchem i to år og tjenestegjorde også som administrerende direktør.

Powered by Labrador CMS