Hero World Challenge//

Morikawa om Hovland: – Vinner han igjen finner jeg noen andre

Collin Morikawa og Viktor Hovland er alltid romkamerater når Hero World Challenge spilles på Bahamas. Men om nordmannen vinner turneringen enda en gang, kan det bli endringer til neste år.

Collin Morikawa (t.v.) og Viktor Hovland er alltid romkamerater på Bahamas, men om nordmannen vinner en tredje gang, vil det bli endringer. Her fra Masters tidligere i år.
Collin Morikawa (t.v.) og Viktor Hovland er alltid romkamerater på Bahamas, men om nordmannen vinner en tredje gang, vil det bli endringer. Her fra Masters tidligere i år.
Publisert

Denne uken skal Viktor Hovland forsøke å gjøre noe han aldri har gjort før – å vinne den samme turneringen tre år på rad. 

Kun seks spillere har gjort det i PGA-tourens historie, hvorav Hero World Challenges turneringsvert er én av dem. Men selv ikke Tiger Woods klarte å vinne akkurat denne turneringen tre ganger på rad. Han vant i 2006 og i 2007, men klarte ikke å gjenskape det i 2008. 

Hovland er bevist på historien, men sier at han samtidig er klar for utfordringen.

– Hvis jeg ikke trodde jeg hadde sjans, hadde jeg ikke vært her, sier nordmannen til Golfweek

For selv om Hovland er nummer fire på verdensrankingen, er han ansett som en av verdens beste golfspillere for tiden. Blant annet har statistikksiden DataGolf, som analyserer tallene bak proffgolfernes scorer, Hovland øverst på sin egen rankingliste

Stegene nordmannen har tatt det siste året har fått flere av verdenselitens til å heve øyenbrynene sine. En av dem er to ganger major-vinner Collin Morikawa

– Det han har gjort i år, spesielt siden Memorial-turneringen i juni, overrasker meg ikke i det hele tatt. Jeg har sett utviklingen i flere år, helt fra college-tiden og helt frem til nå når vi er profesjonelle, sier amerikaneren til Golfweek. 

Romkamerater på Bahamas

Når Hovland og Morikawa spiller Hero World Challenge på Bahamas, er de alltid romkamerater. Det er duoen i år igjen, men med noen endringer. 

For de siste to årene har nordmannen fått det «lille» soverommet, men i år har det blitt endringer.

– Jeg har hatt hovedsoverommet de siste to årene, men det har ikke fungert for meg. Det er jo han som har vunnet, forteller Morikawa. 

– Derfor sendte jeg han en tekstmelding på tirsdag for å sørge for at han tok det store rommet, så tok jeg det lille, utdyper han. 

Har tatt «vinnerrommet» fra Hovland.
Har tatt «vinnerrommet» fra Hovland.

Håpet til den to doble major-vinneren er at det lille soverommet er «vinnerrommet». Men om Hovland skulle vinne enda en tredje gang, blir det tatt enda tøffere tak.

– Hvis han vinner, kommer jeg til å finne noen andre å bo med. Noe må endres, understreker Morikawa. 

PS! Torsdag slår nordmannen ut med Max Homa klokken 12.25 lokal tid (18.25 norsk tid) på Albany Golf Course. Turneringen kan sees på Discovery+ og Eurosport fra klokken 18.30. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS