Møtte sine overmenn i 16-delsfinalen

Espen Kofstad og Kristoffer Reitan imponerte i den kombinerte slag- og matchspillturneringen Belgian Knockout på europatouren. De spilte bra golf hele dagen, men i 16-delsfinalen var det dessverre over og ut.

Publisert

Bare noen dager etter å ha klint til med 12.-plass i Made in Denmark – hans beste europatour-plassering på seks år – bet Espen Kofstad godt fra seg også denne uken. Kofstad overbeviste innledningsvis i slagspill-kvalifiseringen, der han endte tredje best i feltet på 140 spillere, og i lørdagens sluttspill tråkket han enda hardere på gassen.

I 32-delsfinalen på morgenkvisten klinte 31-åringen til med å gå slagspillsmatchen mot Steven Brown (England) på hele fem under par på ni hull. Dermed tok han seg enkelt videre til 16-delsfinale med tre slags margin, men der sa det dessverre stopp i duell med Matthew Southgate.

Kofstad havnet tidlig på etterskudd mot engelskmannen da han åpnet med bogey, før nådestøtet kom fire hull senere da han gjorde dobbelbogey mot Southgates birdie for å falle fire slag bak. Da hjalp det lite med to birdies i innspurten, og med +1 totalt måtte Kofstad til slutt ta til takke med en høyst respektabel 17.-plass i turneringen.

– Veldig skuffet over å bli slått ut i dag, men spillet mitt føles veldig bra. 13 under par på 54 hull var fantastisk, skrev Kofstad på sin Facebook-profil etter runden.

Delt 17.-plass ble det også på hans klubbkamerat i Oslo GK Kristoffer Reitan, som også skaffet seg en god seeding i matchspillet med 10.-plass i slagspillet.

I morgenmatchen mot nederlenderen Daan Huizing gikk Reitan tre under par og slo Huizing med tre slag. Reitan festet grepet om seieren allerede på hull tre da han gjorde birdie, samtidig som Huizing gikk av green med en dobbelbogey.

Ettermiddagens spennende 16-delsfinale mot danske Jeff Winther hadde en ordentlig berg-og-dalbane-avslutning. Reitan tok ledelsen på hull 3 da Winter gjorde bogey, og slik holdt den seg i fire hull etter at begge fulgte opp med to birdies og to par. På det nest siste hullet utlignet dansken etter at begge drivet green på det korte par 4-hullet. Reitan toputtet for birdie, men Winther senket sin eagleputt for å ta seg til tre under par. Da nordmannen avsluttet med en bitter dobbelbogey etter at ballen plugget seg i bunkeren, vant Winther med to slags margin.

Tidligere på dagen måtte Kristian Krogh Johannessen gi tapt mot spanjolen Gonazlo Fernandez-Castano, som har vunnet hele syv ganger på europatouren. Krogh ledet 32-delsfinalen med tre slag allerede etter to hull, men Castano kjempet seg tilbake og utlignet.

(Artikkelen fortsetter under)

Begge endte på par, og vanligvis ville dette betydd delt match. Reglene for Belgian Knockout sier imidlertid at alle som endte topp-16 i slagspillet, ville avansere med delt resultat i 32-delsfinalen, og dermed måtte Krogh pakke sakene tidlig, ettersom Castano ble nummer fem i slagspillet.

Etter å ha slitt kraftig på europatouren innledningsvis denne sesongen med åtte missede cuter på rad, har Krogh de to siste ukene klart to på rad. Forhåpentligvis er det et tegn på at det er lysere tider i vente for 24-åringen.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS