KONTRAKTEN SIGNERT//

Nå er det bekreftet: LIV Golf har fått TV-avtale

Ryktene har svirret i noen dager. Nå bekreftes det fra flere hold at det er enighet.

LIV Golf skal endelig ha fått på plass en TV-avtale. Det bekreftes torsdag.
Publisert Sist oppdatert

Det har vært stille noen måneder. Men nå er det vind i flaggene igjen.

Konflikten mellom LIV Golf og PGA-touren ble den store snakkisen forrige sesong, og det forventes å blusse opp igjen for alvor når Netflix-serien «Full Swing» har verdenspremière 15. februar.

Avtale over flere år

For selv om det er lenge siden forrige PGA Tour-spiller ble lokket over til den saudi-arabiske utbryterligaen, og spørsmålene fortsatt er mange om den kommende sesongen, har LIV Golf endelig landet en TV-avtale etter å ha kringkastet hele den første sesongen på egen YouTube-kanal.

Ryktene har svirret de siste dagene. Og torsdag ettermiddag ble avtalen bekreftet.

The CW Network og LIV Golf har signert kontrakten som skal sikre et mange-årig samarbeid. CW skal sende alle 14 planlagte turneringene i år og samtidig streame disse gjennom egen app.

– Dette er en monumental dag for LIV Golf. Vi har fått på plass en avtale som handler om noe større enn mediarettigheter. Dette sikrer full tilgjengelighet for fans og maksimal synlighet for utøverne våre til 120 millioner husholdninger over hele USA, sier Greg Norman, CEO i Liv Golf, i pressemeldingen.

Starter i februar

Det er foreløpig uklart hva TV-avtalen med The CW Network vil bety for distribusjon til Norge og resten av verden.

Det som er klart, er at årets LIV Golf-turneringer starter på El Camaleón Golf Course i Mexico 24.-26. februar, fortsatt som 54 hulls turneringer uten cut, og fortsatt uten verdensranking-poeng.

Flere TV-selskaper har takket nei til rettighetene ettersom flere av dem har vurdert LIV Golf som «too toxic», altså «for giftig». Dette er første gang The CW Network inngår en avtale om sportsrettigheter i selskapets 17. årige historie.

Powered by Labrador CMS