NEXT GOLF TOUR//

Nå kan de spille seg til DP World Tour på simulator

Fredag starter andre sesong av Next Golf Tour. Nå trenger ikke spillerne tilgang til mer enn en Trackman-simulator for å tjene gode penger og spille seg til Challenge og DP World Tour.

– Når man ikke spiller på høyeste nivå, er off-season veldig lang. Men nå får jeg mulighet til å spille inn noen penger før Challenge Tour starter, sier Andreas Halvorsen (t.h.) som skal være med i Trackmans simulatorserie. De samme mulighetene ser Jarand Ekeland Arnøy (t.v.)
– Når man ikke spiller på høyeste nivå, er off-season veldig lang. Men nå får jeg mulighet til å spille inn noen penger før Challenge Tour starter, sier Andreas Halvorsen (t.h.) som skal være med i Trackmans simulatorserie. De samme mulighetene ser Jarand Ekeland Arnøy (t.v.)
Publisert Sist oppdatert

Glem dyre flybilletter, utgifter til leiebil, mat og slitne hoteller. 

Fredag 24. november drar Trackman i gang en ny sesong av Next Golf Tour, en profesjonell serie for menn og kvinner som spilles på simulatorer verden over. Da den innovative touren debuterte i fjor deltok 994 spillere fra 41 land om en samlet premiepott på 876 100 dollar, nærmere 10 millioner norske kroner. 

Sammenlagtvinneren satt igjen med over 700 000 kroner. Åtte spillere tjente mer enn 200 000, og 45 spillere fikk minst 50 000.

Viktig hjelpeverktøy

– Oppstarten var en suksess. Turneringene ble gjennomført som planlagt, vi ble trygge på produktet, og feedbacken fra spillerne var meget god, forteller Trackman-ansvarlig i Norge, Joakim Mikkelsen, til Norsk Golf.

I en pressemelding før årets sesong får han støtte av sin øverste sjef, administrerende direktør og medgrunnlegger i Trackman, Klaus Eldrup-Jørgensen.

– Sesong 1 ga oss bekreftelsen om at konkurranser innendørs på simulator kan være et viktig verktøy for å hjelpe profesjonelle golfspillere med å nå sine mål, understreker dansken.

For det er ingen hemmelighet at livet som golfproff – for de aller, aller fleste – er en tøff og krevende tilværelse. Det er få arbeidsplasser der ute, utgiftene er mange og store, garanterte inntekter få og små.

– Det jeg liker best med konseptet er at spillere som til daglig kjemper på Nordic League eller tilsvarende nivå, plutselig har en ny mulighet til å konkurrere, tjene penger og kvalifisere seg til større turneringer, uten alle kostnadene som normalt følger med, sier Mikkelsen.

Andreas Halvorsen rykket i høst opp fra Nordic League til Challenge-touren – og ser fram til de gode mulighetene som Next Golf Tour gir ham gjennom vinteren.
Andreas Halvorsen rykket i høst opp fra Nordic League til Challenge-touren – og ser fram til de gode mulighetene som Next Golf Tour gir ham gjennom vinteren.

Avtale med DP World Tour

En norsk proff som ønsker nyvinningen velkommen, er Andreas Halvorsen fra Larvik GK. Etter flere år på den latinamerikanske PGA-touren, med deltagelse i US Open i 2019 som et høydepunkt, er han nå tilbake i gamlelandet.

I høst sikret han kortet til Challenge Tour med en god sesongavslutning på Nordic League.

– Jeg skal være med i alle turneringene på Next Golf Tour i vinter. Og regner med å spille den første runden tidlig neste uke, forteller Halvorsen til Norsk Golf.

– Hva får du ut av det?

– Når man ikke spiller på høyeste nivå, er off-season veldig lang. Men nå får jeg mulighet til å spille inn noen penger før Challenge Tour starter opp igjen, og det kommer godt med. Det er faktisk mer i potten her enn på Nordic League, og ganske nær nivået på Challenge Tour. Så for oss er dette sykt bra, svarer Halvorsen, som vet at kompisene Jarand Ekeland Arnøy og Kevin André Wright tenker det samme.

Går det virkelig bra, kan den andre sesongen av Next Golf Tour ta 26-åringen fra Larvik direkte til neste nivå.

Før årets utgave har Trackman og europatouren inngått en ny avtale. Nå vil den beste mannlige utøveren fra sesong 2 bli invitert til å spille i tre turneringer på Challenge Tour og én på DP World Tour i 2024.

I løpet av sesongen håper arrangøren å få til lignende muligheter for kvinnene.

Next Golf Tour er både for menn og kvinner. Trackman håper å skape en vei også for de kvinnelige spillerne ut på tourene.
Next Golf Tour er både for menn og kvinner. Trackman håper å skape en vei også for de kvinnelige spillerne ut på tourene.

– Et genialt opplegg

– Opplegget er genialt når man også tenker på de lave utgiftene. Med reise og opphold koster en turnering på Nordic League mellom 8000 og 10 000 kroner i snitt, på Challenge Tour kanskje 15-20 000. Men på Next Golf Tour slipper jeg unna med 130 dollar per turnering. 

– Og selv om det er 1000 spillere i hvert startfelt, tror jeg det er mulig å spille inn noe mer enn det, sier Andreas Halvorsen.

Selve touren vil bestå av syv individuelle slagspillsturneringer på utvalgte Trackman-baner. Sesongen starter på årets Ryder Cup-arena, Marco Simone Golf & Country Club, og runden må spilles mellom 24. november og 3. desember. 

Deretter venter Medinah Country Club (8.-17. desember) og Taiheiyo Club Gotemba Course (5.–14. januar).

De seks første turneringene spilles over 18 hull – før det hele avsluttes med en 36-hulls sesongfinale. Og turneringene kan altså spilles på hvilken som helst Trackman-simulator over hele verden – så sant den kjører den nyeste versjonen av Trackman Performance Studio.

Mange forbedringer

Arrangøren har gjort flere endringer for å ytterligere forbedre opplevelsen av Next Golf Tour i forkant av den nye sesongen:

  • Utvidete startfelt – De første seks turneringene har hver plass til 1 000 spillere. Premiepotten i et fullt startfelt vil være rundt 200 000 dollar, over 2 millioner kroner.
  • Eleverte turneringer – Runde 3 og 6 er utpekt som høyere rangerte arrangementer, med  ytterligere 50 000 dollar i premiepotten.
  • Høyere premiesummer – En 1. plass i runde 1, 2, 4, 5 og 7 er nå fastsatt til 30 000 dollar. I de eleverte turneringene vil mesteren ta med seg 50 000 dollar hjem.
  • Manuell putting – Fra og med runde 3 vil spillerne putte når de er på greenen og utenfor «gimme»-området (2,4 m). Putting vil fortsatt være automatisk for runde 1 og 2.
  • Next Recorder-app – Spillerne vil nå bruke en egen opptaksapp for å registrere rundene sine. Videoopptaket lastes automatisk opp til Trackman etter hver hull.
  • Levende ledertavle – Publikum vil kunne følge spillernes runder nesten i sanntid, med et delt skjermbilde av hvert slag på hvert hull.

– Tiden er kommet for å ta dette til neste nivå. Vi har et mål om å lage den største profesjonelle touren i verden, målt etter antall spillere som konkurrerer i samme turnering, sier Trackman-sjef Klaus Eldrup-Jørgensen.

Powered by Labrador CMS