Lofoten på Trackman//

Nå kan du spille Lofoten Links hvor som helst – med nordlys!

Norges mest unike bane kan nå spilles over hele verden på Trackman. Den har også kommet seg på nok en ekslusiv liste. 

Lofoten Links er nå tilgjengelig året rundt via Trackman. Video: Trackman.

Publisert

Den norske utegolfsesongen er på hell. De neste ukene kommer folket til å strømme til simulatorsentrene for å holde golfsvingen ved like. 

Mange nordmenn har blitt vant til å kunne spille på norske baner på vinterstid. Blant annet Meland, Fana og Miklagard er allerede tilgjengelig på Trackman-simulatorer, men nå er enda en norsk bane tilgjengelig: Lofoten Links

– Dette er veldig kult! Vi synes det er morsomt at enda flere blir introdusert for banen vår, sier Frode Hov, daglig leder på den verdenskjente golfbanen. 

I tillegg til å være spillbar på «vanlig» måte i dagslys, kan man også utfordre seg selv på links-banen med nordlyset dansende over deg. Naturfenomenet har nå blitt et trekkplaster både i virkeligheten og i den digitale verden. 

Frode Hov, daglig leder hos Lofoten Links

– Det passer veldig bra for oss som ønsker å være en nordlysdestinasjon. Det er en av måtene vi skiller oss ut fra andre golfbaner, så det er gøy at det blir representert på Trackman også, sier Hov. 

Se prosessen bak hvordan Trackman legger til en bane i videoen på toppen.

Slå Viktors banerekord

De siste to somrene har Viktor Hovland og en kompisgjeng reist nordover for å spille den verdenskjente banen. Naturligvis klarte han å sette ny banerekord (63 slag) på en rundene.

– Det er sikker mange som ønsker å slå den rekorden, i alle fall på Trackman. Det kan bli en morsom utfordring, spekulerer Hov. 

Samtidig understreker han at banen blir annerledes på simulator enn i virkerligheten. 

– Det er mange elementer som forsvinner på skjermen, blant annet vær og vind. Vi håper at folk får reiselyst av spille banen på simulator, og kommer seg nordover for å oppleve den med egne øyne, sier han. 

Blant topp-100 i verden

Lofoten Links har de siste årene fått utmerkelser og ære i mange kåringer. Nå har de igjen havnet på en ekslusiv liste. 

Nå har klubben på Gimsøya også brutt barrieren på den anerkjente topp-100 listen til Golf.com

– Jeg husker at jeg drømte om det da vi startet dette prosjektet, selv om det selvfølgelig var et veldig hårete mål, forteller Hov. 

Hele listen er ikke offentliggjort enda, men ifølge den daglige lederen kommer Lofoten til å havne på 88. plass - foran baner som Whistling Straits, Royal Liverpool og Muirfield. 

En god sesong

Lofoten Links avsluttet årets sesong for halvannen uke siden. Frode Hov og klubben er svært fornøyd med hvordan året har gått så langt. Men det betyr ikke at de skal hvile på laurbærene. 

– Vi har allerede begynt å gjøre forbedringer til neste sesong. Første på listen er å gjøre teestedene noe større, og så blir det mindre endringer på banen for å gjøre den noe mer lettspilt, forteller han. 

– Selv om den nok aldri kommer til å være veldig lettspilt, sier han med et smil. 

Powered by Labrador CMS