HERO WORLD CHALLENGE//

Nærspillet sviktet for Hovland:  – Er det mulig?

Viktor Hovland (26) jakter sin tredje strake seier på Bahamas, men fikk en tung start i Hero World Challenge torsdag.

Viktor Hovland var best i feltet med driveren torsdag, men rundt greenen var det ingen god dag for nordmannen.
Viktor Hovland var best i feltet med driveren torsdag, men rundt greenen var det ingen god dag for nordmannen.
Publisert Sist oppdatert

La det være sagt med en gang: Han har skjemt oss bort denne høsten. 

I flere måneder har Viktor Hovland spilt feilfri golf og vært verdens beste spiller. Men i torsdagens åpningsrunde i Hero World Challenge – en turnering som Ekeberg-ekspressen har vunnet to år på rad – var han plutselig menneskelig igjen.

Etter en variabel åpningsrunde endte han dagen ett slag over par – og er med det nummer 16 av de 20 startende i feltet. 

Frustrert Hovland

Spesielt i nærspillet, der Hovland har tatt enorme steg etter at han startet samarbeidet med trener Joe Mayo, var det bokstavelig talt sand i maskineriet. Det viste seg tydeligst på hull 17, hvor Hovland rotet det til i bunkeren og til slutt måtte tåle en dobbel bogey.

«Er det mulig eller?» utbrøt en tydelig frustert Hovland etter det mislykkede forsøket fra sanden. 

Selvsagt er det mulig. For heller ikke Viktor Hovland kan mestre alle deler av denne fortvilt vanskelige sporten – alle dager, hele året.

Nordmannen måtte virkelig jobbe på Albany Golf Course torsdag ettermiddag. Og det var ikke vanskelig å se hvor han tapte slagene.

Statistikken etter første runde forteller at Hovland var blant feltets svakeste både på og rundt green, hvor han ga bort 3,2 slag. 

Dermed fikk han lite igjen for å være dagens beste fra tee, hvor han tjente 1,8 slag på konkurrentene.

Tøft for Tiger

Med tre runder igjen å spille av Tiger Woods´invitasjonsturnering er Hovland selvsagt ikke ute av dansen. Han kan fortsatt sikre seg en historisk seier ved å bli den første spilleren som vinner turneringen tre år på rad.

Men han må da hente inn seks slag på ledende Brian Harman og Tony Finau, som begge åpnet fem under torsdag.

Størst oppmerksomhet fikk selvsagt Tiger Woods selv. Den gamle mesteren gjorde nok et comeback etter nok en operasjon i beinet som han så stygt kvestet i bilulykken som nær tok livet av den tidligere verdenseneren.

Tidvis viste Woods glimt av gammel storhet på åpningsrunden, men endte til slutt dagen +3 etter å ha gitt bort fire slag på de fire siste hullene. Dermed har han bare Wyndham Clark og Will Zalatoris, som også var tilbake etter skade, bak seg på ledertavlen.

Hovland slår ut 17:13 på fredagens andre runde. Du kan følge trurneringen direkte på Discovery+. Sendingen på Eurosport Norge starter 18:30. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS