SVAK PÅMELDING//

Nasjonale mesterskap i fare: – Vi balanserer helt på grensen

Få uker før NM Senior og NM Mid-amatør er påmeldingen så svak at turneringene vurderes.

Etter planen skal NM Senior spilles her på vakre Salten GK i Bodø 10.-11. juni. Påmeldingen stenger 30. mai, og så langt er det bare 61 som har meldt seg på.
Publisert Sist oppdatert

ANTALL DELTAKERE

NM senior

2023 – 61 påmeldte per 19. mai

2022 – 153 deltagere Kjekstad GK

2021 – 105 deltagere Stiklestad GK

2020 – 143 deltagere Bjaavann GK

.

NM Mid-amatør

2023 – 43 påmeldte per 19. mai

2022 – 119 deltagere Haga GK

2021 – 104 deltagere Nøtterøy GK

2020 – 121 deltagere Hakadal GK

Når dette skrives er det bare 61 påmeldte til NM Senior på Salten GK i Bodø 10.-11. juni. Og tallene for NM Mid-amatør på Mjøsen GK 24.-25. juni er enda verre. Der har bare 43 spillere meldt seg på.

Nå kan begge mesterskapene være i fare.

– Det er knyttet store kostnader til å arrangere disse turneringene både for arrangørklubb og golfforbundet. Vi balanserer helt på grensen til om disse arrangementene kan gjennomføres, bekrefter NGFs turneringsansvarlig Thomas Vesteraas.

Sen sesongstart

Han tror den sene sesongstarten på Østlandet må ta mye av skylden for at det er så få påmeldte spillere til de nevnte arrangementene. For begge formatene har de siste årene vært populære.

Så sent som i fjor deltok 153 seniorer i NM på Kjekstad GK. Tre uker før en ny utgave av NM Senior er altså bare 61 spillere påmeldt, som betyr en nedgang på 60% dersom antall deltakere ikke tar seg opp.

Trenden er den samme for NM Mid-amatør, hvor 119 spillere var samlet på Haga GK i fjorårets utgave.

Vesteraas håper at flere spillere nå vil våkne etter vinterdvalen. Påmeldingen for NM Senior stenger 30. mai. For NM Mid-amatør lukkes muligheten 12. juni.

Godt tilrettelagt

Flere vil nok hevde at nasjonale mesterskap på det sentrale østlandet, som Haga GK og Kjekstad GK, er en bedre idé og alltid vil trekke flere spillere enn tilsvarende turneringer i mer grisgrendte strøk.

– Arrangøren i Bodø har lagt godt til rette for spillerne med busstransport t/r flyplass, bane og hotell for å holde kostnadsnivået nede, forsikrer Thomas Vesteraas.

– Og Mjøsen GK, som ligger på Moelven ikke langt fra Oslo, har ny motorvei nesten helt frem til banen.

PS! I to andre forbundsturneringer, Garmin Norgescup og Srixon Tour, opplever NGF rekordstor påmelding i kontrast til den lave påmeldingen til de nasjonale mesterskapene for seniorer og mid-amatører.

Powered by Labrador CMS