Srixon Tour//

Nervedrama i tre av fire klasser: – Det ble skikkelig rock n' roll

Det ble særdeles dramatisk da årets femte turnering på Srixon tour skulle avgjøres.

Fornøyde vinnere; Mathias Aase, Benjamin Killingstad, Marie Sandtorv Lussand og Pok Tuphok Pedersen.
Publisert Sist oppdatert

I følge TD Steinar Jonassen ble tre av fire klasser avgjort på aller siste hull på Elverum golfklubb.

– De gjorde det i hvert fall spennende for oss. Vi forberedt oss på omspill i tre av klassene, men fikk ingen, sier Jonassen til Norsk Golf.

Og det var spesielt i G19-klassen det ble dramatisk, der de to kamphanene Benjamin Killingstad (Haga GK) og Cornelius Farhang (Oslo GK), bød på stor underholdning på siste hull.

– Det skjedde mye på siste hull. Benjamin slo flere baller i trærne, og gikk for gull fra motsatt fairway. Cornelius slo flere baller i vannet. Det ble skikkelig rock n'roll. Det var veldig artig og publikum fikk i hvert fall valuta for pengene.

- Skikkelig rock n'roll

Etter de to åpningsrundene virket det klart at kampen om seier ville stå mellom de to. Spenningsnivået kan ha spilt inn når man ser på de to avslutningsrundene. Vinneren, Hillestad, som vant med ett slag etter å ha gjort dobbelbogey på siste hull, gjorde ikke en eneste birdie i løpet av sin 77-runde. Andremann, Farhang, signerte til slutt for 80 slag.

Og den eldste gutteklassen var ikke den eneste med dramatikk til siste putt. I J15-klassen avgjorde Marie Sandtorv Lussand (Fana GK) med birdie på siste hull etter en sluttspurt med tre birdier på de siste fem hullene, og søndagens beste runde i sin klasse (70 slag).

Ett slags margin ble det også i G15-klassen, der Mathias Aase (Sola GK) overvant Nicolai Barthel Rosli (Oslo GK) etter at sistnevnte gjorde bogey på siste hull. Dermed var Aased par nok til å vinne klassen der kun fire slag skilte de fire beste.

Dermed var det kun J19-klassen som foregikk relativt udramatisk. Pok Tuphok Pedersen (Losby) vant til slutt fire slag foran Anna Hedevig Braastad-Huth (Fana GK) etter å ha levert tre jevne runder.

Banemannskapet på Elverum hylles for innsatsen i forkant av turneringen.

Rettet pekefinger til spillerne

Lørdag ettermiddag, etter de to første rundene, ba arrangøren, Srixon tour, spillerne instendig om å bli flinkere til å ta vare på banen, legge tilbake torv og reparere nedslagsmerker. Jonassen sier til Norsk Golf at det nok ikke vare verre denne gangen, men at dette er noe som må jobbes kontinuerlig med, ikke bare blant unge spillere.

- Men Det var nok mer enn vi har sett før. På Elverum er de veldig glad i klubben sin, og tar veldig vare på banen sin. Det er ekstremt bra forhold her, sier Jonassen.

- Hadde dere diskusjoner i forkant om det var rett å gå til et så drastisk skritt å rette en slik type kritikk offentlig, som en facebookside jo er?

– Vi driver med unge spillere, og skal lære dem opp. Banen blir ikke bedre enn hva vi gjør dem til, så vi må hjelpe hverandre i å ta vare på dem, og unngå at det vises at vi har vært ute på banen. Det er en oppfordring til hele golf-Norge. Det handler ikke bare om nedslagsmerker og torv, men søppel, sneiper og brukne peg-er. Det er ikke noe dramatisk, men vi må minne om det. Jeg syns det ble bedre i dag på siste runde.

Hyller banemannskapet

Når det gjelden selve anlegget på Elverum GK, lar Jonassen seg imponere voldsomt.

– Det er dritkult å spille golf på et så fantastisk anlegg. De har jobbet steinhardt. Det var haugevis av medlemmer som stilte opp på dugnad i forkant for å rette opp spesielt bunkerne etter uværet. De er ikke mange ansatte her, så at de presenterer en så bra bane med de ressursene, er imponerende. Vi får til og med malte greenkopper. De gjør det lille ekstra, dugger av banen på morgenen og vi spiller hele turneringen uten ballplassering. Det er helt magisk at vi kan gjøre det rett etter at Hans har vært på farten.

Ledertavler

Powered by Labrador CMS