Nok en topplassering for Tutta

Fire jevne runder og 4.plass ble fasit i Singapore. Creamer og Munoz gjorde opp om seieren i omspill.

Runde 4

Det tok aldri helt av for Tutta i ukens turnering. Fire utrolig jevne runder (71-70-70-70) resulterte til slutt i en veldig bra 4.plass på -7. Det var nære på å være veldig mye bedre. Hun endte tre slag bak duoen Creamer og Munoz som gjør opp om seieren i playoff, og det med 30 eller mer putter på tre av rundene. Andrerunden med sine fem bogeys sitter nok også i minnet når turneringen skal evalueres.

Førsteplassen på verdensrankingen er fremdeles innen rekkevidde. Inbee Park spilte to slag bedre på finaledagen og delte 4.plassen på Sentosa Golf Club. En formstigning for henne er ikke det vi ønsker. Når tiden nå ubønnhørlig går videre vil hun miste flere av sine beste resultater på rankingen.

Karrie Webb gikk tre over på de seks siste hullene, blant annet med bogey på hull 18, og gikk glipp av omspillet med ett slags margin. Paula Creamer og Azahara Munoz delte det første omspillshullet, men på andre forsøk tok Creamer sjansen. Hun fikk fram en god drive på hullet der hun traff fairwaybunker på alle de fire ordinære rundene.

Med en fairwaywood i hånden gikk hun for greenen. Resultatet ble ikke spesielt bra selv om hun traff, nå stod hun over en 25 meter lang putt ned bakken på lynraskt gress. Det var nesten fordel for Munoz som hadde spilt seg inn til 2-3 meter på tre slag. I et utrolig øyeblikk sendte Creamer i vei en absolutt perfekt putt som gikk midt i hullet. Eagle på andre omspillshull og seier i HSBC Women’s Champions.

Nå setter spillerne kursen mot USA igjen. Neste turnering på LPGA er Founders Cup i Arizona 20-23.mars.

Runde 3

På førsterunden ble det bogey på hull 13 og 17. I går skjedde det på 14, 15 og 17. I natt gjentok historien seg, Tutta måtte bite i det sure bogeyeplet på 14 og 15.

Hun var altså -4 etter 13 spilte hull og hadde heng på teten. Nå ligger hun på totalt -5 og seks slag bak ledende Karrie Webb. Det både høres ut som og er et mye større fjell å klatre enn å ligge fire slag bak. Sjansene for seier er små, men nok en topplassering ser det ut til å bli.

10 av 14 fairwayer ble funnet. Det ble også 15 av 18 greener, noe som er godkjent og vel så det. 31 putter er ikke like pent å notere seg for. På førsterunden rullet hun ballen 32 ganger på greenen. Disse tallene må ned i morgen hvis hun skal ha en sjanse.

Karrie Webb leder altså på -11, ett slag foran Angela Stanford. De svenske jentene Hedwall og Nordqvist ligger fremdeles plassert som nummer 8 og 14. Inbee Park ligger på delt 10.plass med -3. Hun gjør altså det vi ønsker, plasserer seg et lite stykke ned på resultatlisten. Det er opp til Tutta å gjøre jobben.

Runde 2

Etter halvspilt turnering på Sentosa Golf Club, ligger Tutta seks slag bak Karrie Webb, som beholdt ledelsen fra første runde.

Tutta åpnet med en runde på en under par torsdag, noe som holdt til en delt 12. plass. Fredag fulgte hun opp med en runde på to under, og klatret fra 12. til 9. plass.

Scorekortet hennes inneholdt uvant mange bogeys – fem totalt, men heldigvis ble det også fem birdies og en eagle.

Tutta er på jakt etter verdensenertronen til Inbee Park, og passerte sør-koreaneren fredag etter at hun bare klarte en 72-runde. Hun ligger slaget bak Tutta på delt 13. plass.

Tutta har gjort det til vane å starte turneringer tregt, før hun setter inn støtet i helgen. Forhåpentligvis skjer det samme i helgen. Selv om hun klatret tre plasser fredag, økte luken til toppen av leaderboardet fra fem til seks slag.

Park sa i pressekonferansen før turneringen på at hun er forberedt på å miste verdensenerrankingen til Tutta før eller siden.

– Det er faktisk veldig vanskelig å vinne hver eneste turnering. Dette er bare min andre uke tilbake i år, og det er ikke veldig stort gap i rankingen. Det er mye mulig det blir litt endringer på toppen, sier Park.

Tutta er på sin side ikke i tvil om hvor hun hører hjemme.

– Jeg er god nok til å bli best i verden, hvis ikke jeg hadde trodd det hadde jeg sluttet å spille. Det er min motivasjon hver eneste dag. Drivet etter å bli bedre hver eneste dag er hva som får meg opp om morgenen – de tøffe og de gode.

– Det er så klart en drøm for meg å bli verdens beste kvinnelige golfer, det skal jeg ikke skjule. Men samtidig, vil jeg bare se hvor god jeg kan bli, sier Tutta i følge lpga.com.

Forrige uke sørget Anna Nordqvist for den første svenske LPGA Tour-seieren på nesten tre år. Også nå ligger svenskene godt plassert for en ny triumf. Nordqvist og Caroline Hedwall deler 4. plassen, fem bak Webb.

Tutta på sin side kan bli verdensener med seier denne uken. Hun startet uken 0,76 poeng bak Inbee Park på verdensrankingen.

Runde 1

Suzann Pettersen åpnet med en runde på en under par i HSBC Women’s Champions torsdag.

Etter første runde på Sentosa Golf Club ligger Tutta fem slag bak lederen Karrie Webb.

Tutta deler 12. plassen etter en åpningsrunde på en under par, bestående av tre birdies, to bogeys og resten par. Inbee Park, som endte på 2. plass i forrige ukes turnering i Thailand, ligger foran Tutta også i dag. Hun deler 7. plassen, slaget foran Oslo-golferen.