Norges mest populære turnering vekkes til liv

Turneringsserien Nordea Pairs var i en årrekke et stort høydepunkt på den norske golfkalenderen. Nå er den på full vei tilbake under nytt navn.

Publisert

Turneringsserien så dagens lys i 1987 og samlet tusenvis av spillere over hele Golf-Norge hvert eneste år. Slik det seg hør og bør for kjære barn, hadde turneringen mange navn opp gjennom årene: Saab International Pairs, Norwegian Pairs, Nordea Norwegian Pairs, og til slutt Nordea Pairs.

De siste fem årene har den populære turneringsserien imidlertid ligget i brakk etter at NGFs samarbeidsavtale med Nordea gikk ut ved utgangen av 2016. Den siste utgaven ble turneringen spilt i hele 123 klubber og med totalt 3800 deltagere.

Denne sommeren vekker Nexthole Travel i samarbeid med NGF turneringen til liv igjen, nå omdøpt til «International pairs».

– Entusiasmen har vært stor ute i klubbene, og det er ikke vanskelig å se at dette er en turnering som mange har et forhold til. Folk i turneringskomiteene rundt omkring har vært veldig positivt innstilt til å starte på nytt, siden de fortsatt husker godt hvor populær turneringen var tidligere, sier initiativtaker Bjørn Waagø i Next Hole til Norsk Golf.

International Pairs er en internasjonal parturnering hvor lagene spiller fourball med tre fjerdedeler handicap. Turneringen starter med lokale kvalifiseringer ute i klubbene, der de beste spillerne avanserer til landsfinalen på Miklagard Golfklubb 18. september.

– Det kommer til å bli en stor happening, lover Waagø.

Vinnerne på Miklagard kvalifiserer seg deretter videre til verdensfinalen i Algarve i Portugal helt i slutten av oktober.

De lokale kvalifiseringene er allerede i gang flere steder i landet. Ettersom planleggingen kom litt sent i gang på grunn av koronaviruset, er det «kun» 46 klubber som skal avholde turneringen i 2021. Målet er å bli betydelig flere neste år.

(Artikkelen fortsetter under)

– Ambisjonen er helt klart at dette igjen skal bli en turnering som alle klubber har på sin terminliste, og aller helst fra neste år har vi forhåpentligvis vokst oss så store at vi kan ha regionsfinaler mellom de lokale kvalifiseringene og landsfinalen. Vi er i dialog med mange klubber som synes det er spennende og har sagt de stiller til neste år, selv om de ikke fikk plass eller tid til turneringen i år.

– Og ikke minst ønsker vi at landsfinalene skal rullere rundt i landet fra år til år, konstaterer Waagø.

(Artikkelen fortsetter under)

– Hvem er målgruppen for turneringen?

– I utgangspunktet er den for alle, hovedmålgruppen er den normalt ivrige klubbgolferen.

– Dette skal være en lystbetont og sosial turnering. Vi ønsker også å nå frem til både de som spiller mange turneringer og de som normalt kanskje ikke ville stilt opp i klubbturneringer.

– Hvis flere kan få øynene opp for hvor gøy det er å spille turneringer, har vi kommet langt, sier Waagø

Powered by Labrador CMS