Andrea klar for VM på Hawaii: – Målet er medalje

Andrea Hjellegjerde er i disse dager på Hawaii for å kjempe om edelt metall i VM for døve. Ambisjonen for turneringen er klart og tydelig.

Publisert

På Kaua’i, en av øyene på Hawaii, har verdens beste døve-golfere samlet seg for å spille verdensmesterskap. I et startfelt med amerikanere, briter, canadiere og tyskere har Norge også med en representant. Den 29 år gamle trønderen Andrea Hjellegjerde er på plass for å delta i sitt fjerde VM – det aller første på Hawaii.

– Målet er å kjempe om medaljene, forteller hun til Norsk Golf før turneringen er i gang.

Mesterskapet spilles over fire runder på fire dager, men uten cutgrense. 30 kvinner fyller startfeltet i år, og ifølge Hjellegjerde er det mange gode medaljekandidater.

– Det er hvertfall 10 stykker som er gode nok til å vinne hele turneringen. Det blir veldig spennende å se hvem som ender opp med å vinne. Det er ingen forhåndsfavoritter, sier hun.

Flere medaljer i bagasjen

Nordmannen har tidligere vært med å kjempe i toppen. Hun har to andreplasser og én bronsje fra tidligere VM, samt topplasseringer i Deaflympics.

Hjellegjerde er optimistisk på egne vegne denne uken på Hawaii. Særlig på grunn av bra oppladning og gode forberedelser.

– De siste månedene føler jeg har vært gode, så jeg skal forsøke å bruke denne stigningen på vei inn i mesterskapet, sier hun, og legger til:

– Jeg har vært her en uke allerede for å akklimatisere, bli vant til tidsforskjellen og gresstypen. Pappa, som skal være caddie, kom på lørdag.

Hjellegjerde slår ut klokken 09.44 tirsdag morgen – klokken 21.44 tirsdag kveld i Norge. Turneringen avsluttes fredag.

Powered by Labrador CMS