Avsluttet året med sine første Norgescup-seirer

Celine Brovold Sanne og Michael A. Mjaaseth sikret sine første Garmin Norgescup-seirer i sesongavslutningen på Nøtterøy GK.

Det ble jevnspilt i begge klassene på Nøtterøy, og til slutt var det to av de største favorittene som trakk det lengste strået.

I herreklassen sparte lederen før siste runde Michael A. Mjaaseth (Oslo GK) det beste til slutt med en tredjerunde på 66 slag (-6) for å vinne med to slag (-9) over forrige ukes Srixon Tour-vinner Rune Bøkeid (Oppegård GK).

Mjaaseth har vært nære på å vinne på Garmin Norgescup flere ganger og vant også touren sammenlagt i 2019, men søndag kunne han endelig juble for sin første seier.

Philip Linberg Bondestad (Drøbak GK) endte på tredjeplass med fire under par.

(Artikkelen fortsetter under)

I dameklassen ble det spenning til siste slutt da Celine Brovold Sanne (Vestfold GK) sikret sin første Norgescup-seier med en vinnerscore på én over par, ett slag foran Stavanger-jenta Vilde Marie Nystrøm.

Brovolds avsluttende 75-runde var hennes dårligste score i helgen, men ettersom hun tok med seg en ledelse på tre slag til sisterunden, var det likevel nok til å få jobben gjort.

Celine Desirée Karlung (Asker GK) tok tredjeplassen med syv over par.

Garmin Norgescup Order of Merit 2021 endte til slutt med Stavanger-seier sammenlagt i begge klasser. Vilde Marie Nystrøm vant dameklassen med en seier, to 2.-plasser, en 3.-plass, en 5.-plass og en 21.-plass, mens Mats Ege ble overelegen vinner på herresiden med tre seirer, en 4.-plass og en 3.-plass på fem turneringer.