PGA Tour//

– Banen skylder deg ingenting, selv om man liker den

Det er en optimistisk Viktor Hovland som har møtt opp på sagnomsuste TPC Sawgrass for årets Players Championship. Oslo-mannen ser frem til å utfordre en bane han liker godt.  

Viktor Hovland har flere gode erfaringer fra The Players Championship. Nå ønsker han flere
Publisert Sist oppdatert

Klokken 13.35 står Viktor Hovland, Rory McIlroy og Jordan Spieth på første tee, klare for å slå ut på den første runden av årets Players Championship.

Tourens flaggskip-turnering er en av kalenderårets største, og omtales ofte som «den femte major-turneringen». Det forstår man når man ser på startlisten

Nordmannen har gode erfaringer fra denne turneringen tidligere, med delt 9. plass og delt 3. plass i de siste to utgavene. Nå ønsker han å bygge videre på en bane han liker godt. 

– Hver bane passer meg bra, men dette er kanskje en av dem som passer meg enda bedre. Men selv om man liker en golfbane, må man slå slagene. I bunn og grunn er det dette (slagene journ. anm) som må være på plass. Golfbanen skylder deg ingenting selv om man liker banen, sier Hovland til Discovery. 

Se hele Discovery-intervjuet med Hovland her!

Leter etter mønster

Det er nettopp slagene og den gode «ballstrikingen» som har vært i fokus den siste tiden. Hovland leter ikke etter å slå det perfekte slaget hver gang, men etter stabiliteten som har vært så viktig så langt i hans karriere. 

– Jeg leter etter et visst mønster i spillet. Hvis jeg prøver å starte ballen til venstre, og så skru ballen til høyre, forventer jeg at det skal skje. Når ballen da går til venstre i stedet skaper det en tvil, og hvertfall på en bane som dette som er så tøff fra tee, sier han til Discovery. 

– Da spiller man ganske anspent, mens før har jeg gått opp på hver tee, siktet venstre og slått så hardt jeg bare vil fordi ballen vil skru mot høyre. Da spiller man med en helt annen ro, mener han. 

Ekeberg-mannen jakter denne uken sin tredje topp-ti plassering i The Players på rad. I 2023 leverte han runder på 69-71-70-68 som holdt til en samlet score på –10. Scottie Scheffler vant turneringen på –17. 

PS! Du kan følge turneringen på Discovery+ og Eurosport! Hovedsendingen begynner kl. 18.00, men fra kl. 13.15 kan man følge «Hovland direkte» fra feature group. 

Powered by Labrador CMS