Toursveipet//

Banerekord for Kofstad: – Jeg skjelver fortsatt

Det måtte en ny banerekord til for at Espen Kofstad (36) skulle få pegge opp på de to siste rundene av Hero Indian Open. Det gikk fint.

Både briller og golfsving stod til terningkast seks under fredagens andrerunde i India.
Publisert Sist oppdatert

DP World Tour

Etter 81 slag og +9 torsdag var det ikke mye som tydet på Kofstad skulle klare cutgrensen på spektakulære DLF Golf & Country Club denne uken. 

Fredag åpnet Oslo-spilleren med tre birdier, og så seg aldri tilbake. 

– Jeg skjelver fortsatt litt. Det var utrolig idag, og alt stemte. Jeg aner ikke hvor mange fot med putter jeg satt, men det var mange, sa en meget fornøyd nordmann i pressesonen etter runden.

Og han fortsatte med å fortelle om fryktelig mange endringer hva gjelder flybilletter:

– Jeg endret flyvningen min i går kveld slik at jeg kunne dra hjem i morgen, så de må jeg endre igjen.

Det snek seg inn en bogey på nordmannens fjerde hull for dagen, men gjorde opp for seg med to birdier til før runding. 36-åringen trengte dermed å gå backnine -6 for å komme seg til den magiske grensen på -1. 

Etter par, birdie, par på 10, 11 og 12 så det fortsatt rimelig mørkt ut, men derfra og ut leverte Kofstad verdensklassegolf. Etter tre nye birdier på rad, avsluttet han med par, eagle par, 19(!) slag bedre enn i går, og kan snøre på seg skoene lørdag og søndag også. 

* Andrerunden ble utsatt på grunn av lyn og torden, men cutgrensen vil ikke kunne flyttes til -2. 

LPGA Tour

Celine Borge har ikke fått sesongstarten hun ønsket seg, og fikk en tøff åpning på Ford Championship i Arizona. Vestfold-spilleren gikk frontnine -2, men etter to bogeyer og en dobbel etter runding hadde 25-åringen fire slag opp til den antatte cutgrensen etter første runde.

Borge gjorde sakene sine bedre på runde 2, men på en dag med lave scorer holdt ikke runden på -1 til helgespill. Australske Hannah Green leder turneringen på -14 etter en vanvittig 61-runde fredag.

Ladies European Tour

Marianne Skarpnord, Dorthea Forbrigd og Madelene Stavnar tok den lange turen til Australia for denne ukens NSW Open. Ingen av de norske har fikk noen drømmestart på Magenta Shores, men Forbrigd fant virkelig frem godsakene på runde to.

Oslo Golfklubb-spilleren gikk -4 etter å ha gjort fem birdier og én bogey. Den tidligere East Carolina-eleven traff samtlige greener på backnine, men omsatte kun én av sjansene i birdier, så 26-åringen kunne gått enda lavere i morgentimene lørdag. 

Forbrigd klatret 45 plasser til en delt 16. plass, med to slag opp til topp 10.

Powered by Labrador CMS