Bertheussen videre til maratonfinale i Europakvalifiseringen

Elias Bertheussen får muligheten til å bryne seg på en seks-runders turnering neste uke, etter han kom seg videre fra steg to av «Q-school».

Publisert

Byneset-spilleren er ett steg nærmere å komme på neste års DP World Tour og Challenge Tour. Det er klart etter en sterk tredjeplass på det andre steget i spanske Almeria.

284 håpefulle spillere fra verden over stilte denne uken til start på fire forskjellige baner i Spania hvor kun 91 av dem får bli med til neste ukes finale. Bertheussen, Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy var de tre norske representantene, og alle tre spilte mot hverandre og resten av feltet på Desert Springs Golf Club, et par timer sør-øst for Alicante.

Bertheussen startet uten tvil best, og var på delt førsteplass etter en torsdagsrunde på 65 slag (–7). Fredagen fulgte det en noe svakere 74 runde, men med to 68-runder lørdag og søndag ble det til slutt tredjeplass for trønderen.

Dermed er han én av 24 spillere fra den turneringen som får bli med til Infinitum Golf Resort like syd-vest for Barcelona neste helg, hvor maratonfinalen spilles over seks runder. Til sammen vil det være 91 stykker som kjemper om 50 kort, hvor de 25 beste går til DP World Tour og spillerne som ender på plassene 26-50 kvalifiserer seg til Challenge-touren. 

Nære på for norsk hat-trick

Dessverre gikk det ikke helt veien for de to andre nordmennene Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK). De to endte til slutt henholdsvis ett og to slag unna den magiske grensen på syv under par.

Halvorsen var beste nordmann etter to spilte runder, og var på sitt høyeste oppe på en 12. plass. Med 71-74 runder i helgen var det dog akkurat ikke nok for å komme seg videre til maratonfinalen neste uke.

Ledertavle – Q-school steg to

Powered by Labrador CMS