Birdie-birdie avslutning reddet fredagsrunden til Hovland

Etter en svak åpning av DP World Tour Championship torsdag, fant nordmannen mer flyt i spillet på fredagen.

Publisert

Nordmannen lå på en femteplass på rankingen før avslutningsturneringen DP World Tour Championship startet, et lite stykke bak lederen og verdensstjernen Rory McIlroy. 

Hovland må vinne turneringen, i tillegg må spillere rundt ham på rankingen havne utenfor topp-plasseringene, for at Norge skal få sin første «Order of Merit»-vinner på det europeiske toppnivået.

Med en åpningsrunde på to over par (74 slag) ble veien opp dit dessverre ganske lang til fra start.

Fredagens andrerunde ble dog mye bedre for Ekeberg-mannen. Med tilsammen fem birdier og tre bogeyer leverte han et scorekort på 70 slag (–2), og tok dermed steg i riktig retning.

Det aller første slaget for dagen var dog ikke det beste. En høyre-bom ut i sanden indikerte at førsterunden kanskje fremdeles satt i kroppen, men med en godt innspill reddet han par:

Viktor Hovland with a dart from the waste area 🎯#DPWTC | #RolexSeries pic.twitter.com/Ntbs1t6KTc— DP World Tour (@DPWorldTour) November 18, 2022

Med to birdier og én bogey på resten av første ni lå han på én under par for dagen ved runding.

Dessverre ble det to nye bogeyer på hull 10 og 12, som satte en brems på den gode utviklingen i turneringen.

På de siste seks hullene begynte endelig puttene å gå i koppen for Hovland. Birdier på hull 13, 17 og 18 sørget for at han endte på –2 for dagen.

Birdien på det siste hullet var særlig imponerende. Utslaget gikk ut til høyre, men til tross for å ligge centimetere innenfor de hvite stakene klarte han å finne greenen på andreslaget. Eagle-chippen fra green (!) la han på tre meter, og den birdiemuligheten konverterte han til én siste sirkel på scorekortet.

Dermed klatret han elleve plasser opp til en 29. plass i DP World Tour Championship i Dubai.

Han har falt ned én plass på den provisoriske sammenlagtlisten, et lite stykke bak Matt Fitzpatrick som har overtatt ledelsen på rankingen.

Engelskmannen leder også turneringen sammen med landsmann Tyrrell Hatton på –12.

Hovland slår ut klokken 07.15 norsk tid (10.15 lokal tid). Viaplay sending startet klokken 08.00.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS