LPGA-TOUREN//

Borge måtte vente til siste hull - svensk ledelse på LPGA

Først på siste hull satt den første birdieputten for Celine Borge. Dermed faller nordmannen på ledertavlen i Cognizant founders cup.

Celine Borge måtte vente helt til hull 18 for sin første - og eneste - birdie for dagen.
Publisert Sist oppdatert

Åpningsrunden tre under par plasserer den norske LPGA Tour-stjernen helt oppe på delt 18. plass etter første spilledag – bare tre slag bak Leona Maguire på 3. plass – og ytterligere tre bak supertalentet Rose Chang, som gnistret til med en 63-runde torsdag.

For Celine Borge må åpningsrunden i New Jersey ha føltes som en bekreftelse på at spillet fortsetter å gå i riktig retning.

Birdie - til slutt

På fredag fløt ikke spillet like godt, men like fullt var det en runde å leve med. Den første birdien lot vente på seg, men den alltid tilsynelatende like rolige Vestfold-spilleren så ikke ut til å la seg stresse over de manglende birdiesirklene på scorekortet.

Borge måtte vente lenge, helt til hull 10. Da løsnet det, og to nye birdier fulgte på hull 12 og 15. Legg til fire bogeyer, så ga det en runde på 73 slag (+1) og elleve plasser ned på resultatlista, til 29.-plass.

Lørdagens runde ble også en øvelse i tålmodig venting. For det var langt fra noen glohet birdieputter Borge dro frem da sjansen bød seg. Først på det attende og siste hullet rullet dagens første birdie i hullet. Birdien «nullet» bare én av tre bogeyer.

Dermed 74 slag for dagen (+2) og 21 plasser ned på ledertavlen, til delt 50.-plass.

Rekorda

Sist uke kvalifiserte Borge seg til U.S. Open med en sterk prestasjon i kvalifiseringen i Colorado. Og selvtilliten er tydeligvis på vei tilbake etter mange måneder med motgang etter den imponerende starten i fjorårets debutsesong på LPGA Tour.

I skrivende stund er det svenske Madelene Sagström som leder turneringen (-17), ett slag foran Rose Zhang (USA). Avstanden derfra ned til tredjeplass, er åtte slag, slik at det ser ut til å bli en kamp mellom svensken og amerikaneren om seieren til slutt.

Verdensener Nelly Korda blir historisk om hun vinner sin sjette strake turnering på LPGA-touren i New Jersey denne helgen. Men Korda har fått det tøft, og ligger i skrivende stund på delt 5.-plass, ti slag bak lederen. 

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS