De kan bli partnere på LPGA-touren: – Vi tester denne uka

Norges nye LPGA Tour-stjerne er ikke bare i Q-school finalen for å konkurrere. Hun tester ut mannen som kan bli hennes nye caddie.

Publisert

LA MANGA CLUB (Spania): Hun skulle egentlig ikke vært her. Celine Borge er Norges nye LPGA Tour-stjerne. Fra januar er den 24-årige kometen fra Tønsberg på det høyeste nivået i verden.

– Så hvorfor deltar du i kvalifiseringen til Ladies European Tour?

– Jeg har aldri hatt en profesjonell caddie før. Så jeg er her for å trene på det.

– Og samtidig var Q-school finalen en fin mulighet for spille turnering igjen. Det er lenge siden sist, og det blir lenge til neste gang, forklarer hun.

LPGA-debut i mars

LPGA-touren starter på Lake Nona i Florida i januar. Men turneringen er forbeholdt vinnerne fra de to siste årene. Og de tre etterfølgende konkurransene i Asia har et begrenset startfelt på bare 60 spillere.

Om alt går etter planen vil Borge stille til start i LPGA Drive On Championship på Superstition Mountain Golf Club i Arizona fra 23. til 26. mars.

Da må hun ha en profesjonell caddie.

– Det er litt uvant. For jeg er vant til å ta alle avgjørelser selv. Men jeg synes jo det er fint om en caddie kan komme med tips og råd også. Jeg må bare venne meg til det, sier Borge.

I to runder på La Manga Club har hun nå hatt Nicolas Pereira på bagen. Født i Sveits. Oppvokst i Madrid. En spansk-italiener med åtte års erfaring som caddie på LPGA Tour.

Det er en ny hverdag for Vestfold-spilleren. Etter college har Celine Borge kjørt USA på kryss og tvers alene. Bodd hos vertsfamilier alene. Spilt seg til LPGA-touren alene.

Det er det slutt på nå. Team Borge har flere mulige alternativer i kikkerten.

Åtte år på LPGA

– Vi fikk et tips om Nico, og dette var en fin mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, teste ut samarbeidet. Avtalen gjelder bare denne turneringen foreløpig. Så får vi ta en vurdering etter det, sier Borge.

Tipset kom fra Andreas Thorp, nå sportssjef i Haga GK og tidligere caddie for LPGA-stjernen Beatriz Recari. Og Pereira er slett ikke fremmed for å hoppe over til den norske spilleren som i høst rykket opp fra Epson Tour.

– Jeg har vært caddie for koreanske, europeiske og amerikanske spillere. Men så fikk jeg denne forespørselen. Og så langt har det vært en fornøyelse å jobbe med Celine. Så får vi se hvor vi står når uka er omme. Om hun er fornøyd, om jeg er fornøyd, sier Pereira til Norsk Golf.

Men etter 36 hull på La Manga legger han ikke skjul på sin interesse.

– Jeg foretrekker spillere med god mentalitet, og Celine har definitivt det. Jeg liker at hun ikke overtenker slagene sine, hun stiller ikke mange spørsmål. Og hun framstår sikker i valgene. Hun er en sterk og positiv spiller, og kan absolutt nå langt.

Ingen flyt på greenene

Tre dager gjenstår av det foreløpige samarbeidet. Etter to runder i Q-school finalen er Celine Borge på 11. plass, fire under par. Med flyt på greenene ville søndagens 70-runde vært mye bedre. Fra tee til green var Borge en maskin. Men ballen nappet i flere hullkanter.

Tønsberg-jenta var synlig frustrert over uttelingen på North Course.

– Jeg er jo ikke her bare for å trene med en caddie. Når jeg først stiller opp, vil jeg gjøre mitt beste, sier hun.

– Jeg har startet de to første rundene litt dårlig, men det har gått bedre etter hvert. Og forhåpentligvis kan jeg få litt mer ut av puttingen de neste dagene.

Flere norske på gang

Siden midten av november har Celine hatt base på Hacienda del Alamo, en halvtimes kjøring fra La Manga Club. I ukene før Q-school finalen fikk hun selskap av Maiken Bing Paulsen.

Nå er er Drammen-spilleren blant de norske jentene som kjemper om en god kategori på Ladies European Tour i 2023.

Etter søndagens runde er det mange som ligger godt an. Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd er på delt 25. plass, ett slag foran Renate Grimstad, Tina Mazarino og nevnte Bing Paulsen. Derfra er det nok et slag til Madelene Stavnar på 46. plass.

For Karoline Lund, Celine D. Karlung og Michelle Forsland på delt 97. plass er det en lengre vei å klatre, men det er bare tre slag opp til cutgrensen.

NB! Finalen spilles over fem runder med cut etter fire (60 spillere). De 20 beste i turneringen får tilgang til alt på Ladies European Tour neste år (kategori 12). Plasseringene 21 til 50 får også tilgang til mye (kategori 16), mens resten av finalefeltet får spille et begrenset antall LET-turneringer.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS