toursveipet//

Debutanten klarte cuten: – Burde være gode muligheter

Med presset på skuldrene i sin aller første proffturnering leverte Mats Ege en kruttsterk avslutning og holdt kuttgrensen bak seg. Dorthea Forbrigd spiller også god golf i Sverige.

Mats Ege hevder seg i sin første turnering som proff, på tross av en kranglete driver.
Publisert

DP World Tour

For en drøy uke siden sto Mats Ege over sin siste putt som college-spiller. Den skjedde på den fjerde runden i NCAA Championship for skolelaget East Tennessee State i Carlsbad, California. Det ble en birdie. 

De siste tre årene har gjort stort suksess for skolen i sørstatene. Bare det siste året vant han tre turneringer, utnevnt som «Southern Conference Player of the Year» for andre år på rad og var med på shortlisten til den anerkjent Ben Hogan Award. I tillegg satte han skolerekord for laveste gjennomsnittscore på 69,25 slag over 40 runder. 

Med andre ord kommer det ikke som et sjokk at sørlendingen leverer varene på Europas høyeste nivå.

I Helsingborg denne uken spilles Volvo Scandinavian Mix – én av få turneringer hvor menn og kvinner konkurrerer mot hverandre, og vi har to norske som er klare for helgen.

Debutant Ege gikk sin første runde som proff to under par, etter fire birdier, to bogyer og 14 par. På fredagens andrerunde startet 24-åringen godt, og var to slag foran kuttgrensen (-2 for dagen, -4 totalt) etter 12 hull. 

Med bogey på både 13 og 14 gjorde norgesmesteren det spennende, før han slo tilbake med tre herlige birdier og gikk til -5 totalt (delt 25. plass). Nå kan han se frem til proffkarrierens første lønningspose.

– Jeg har spilt meget solid fra 160 meter og inn, men ekstremt dårlig på alt over. Driveren har vært i spill, men veldig sjeldent der den burde vært. Avslutningen smakte godt – jeg gikk og ventet på at noen putter skulle dette over hullkanten, og det gjorde de til slutt, sa Ege til Norsk Golf fredag kveld, og fortsatte:

– Jeg tror det er gode muligheter dersom jeg får til langspillet, og det burde ikke være så veldig vanskelig, avslutter han lattermildt.

Forbrigd imponerer

Slaget bak landsmannen følger Dorthea Forbrigd. Oslo GK-medlemmet spiller ikke sin første proffturnering denne uken, men har sin første start i et blandet felt. Etter to bogeyfrie(!) runder, som også innehold fire birdier, ligger Forbrigd på en delt 34. plass før helgen.

– Jeg er veldig fornøyd så langt. Det har vært veldig stabilt fra tee, og jeg klarte å forbedre innspillene i dag. Nærspillet og putteren har vært meget solid, så det er gøy, sa en blid Oslo-jente etter runden, og la til:

– Jeg tror det er første gang jeg har vært bogeyfri etter halvspilt turnering, som er veldig gøy. Denne uken har jeg forsøkt å lære av feilene jeg gjorde forrige uke, og det ser ut til å funke. 

 Marianne Skarpnord (+3, T112) og Madelen Stavnar (+6, T133) misset cuten. 

Se ledertavle

LPGA Tour

Celine Borge ligger nær den antatte kuttgrensen før den andre runden av Shoprite LPGA Classic.

Celine Borge er tilbake i aksjon i USA, og har hatt en godkjent åpning på Shoprite LPGA Classic i New Jersey. 

Vestfold-spilleren måtte tåle en dobbelbogey på torsdagens femte hull, men hentet seg mesterlig inn igjen med fire birdier på de neste fem. De resterende hullene ble gått på par, som ga en totalscore på 69 slag, to under par.

Det holder til en foreløpig delt 39. plass.

Se ledertavle

Nordic League

Jarand Arnøy ble eneste norske som klarte kutten i Samsø Classic Pro-Am i Danmark. Fana-spilleren leverte runder på 68, 66 og 70 slag (-15 totalt), som holdt til en solid fjerdeplass.

Turneringen ble avgjort i et omspill mellom landsmennene Jens Kristian Thysted og Morten Toft Hansen, hvor førstnevnte trakk det lengste strået.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS